Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος... «τίτλος» για τον Elon Musk: Έκανε ρεκόρ με... 171 πτήσεις το 2022, σαν να πέταξε 12,4 φορές γύρω από τη Γη!

Νέος... «τίτλος» για τον Elon Musk: Έκανε ρεκόρ με... 171 πτήσεις το 2022, σαν να πέταξε 12,4 φορές γύρω από τη Γη!
Χάρη στους κανόνες της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας, οι κινήσεις ιδιωτικών τζετ του Musk και άλλων αποτελούν δημόσιες πληροφορίες.
Ο Elon Musk ήταν ήδη πολυάσχολος δισεκατομμυριούχος. Μετά αγόρασε το Twitter — και γρήγορα ανακάλυψε ότι δούλευε από πρωί έως βράδυ, επτά ημέρες την εβδομάδα.
«Έχω πάρα πολλή δουλειά, αυτό είναι σίγουρο», είπε σε συνέντευξη του ο ίδιος..
Ευτυχώς για τον Musk, έχει ένα ιδιωτικό τζετ για να τον μεταφέρει μεταξύ των κεντρικών γραφείων των πέντε εταιρειών που επιβλέπει. Και αυτά τα ταξίδια έχουν γίνει πιο συχνά τους τελευταίους μήνες αναφέρει με δημοσίευμα του το Bloomberg.
Πραγματοποίησε συνολικά 171 πτήσεις, ξεπερνώντας τις 115 του Zuckerberg, τις 85 των Bin και Page της Google και τις 82 του Λάρι Έλισον.
Οι περίπου 2.112 μετρικοί τόνοι αερίων θερμοκηπίου που εκπέμπονται το 2022 από τις πτήσεις με το προσωπικό τζετ του Μασκ —όχι τα εταιρικά τζετ Tesla ή SpaceX— είναι ένα μικρό κλάσμα των 8,4 εκατομμυρίων μετρικών τόνων που η Tesla εκτιμά ότι οι πελάτες της απέφυγαν να εκπέμψουν το 2021.
Περισσότερο από 140 φορές το αποτύπωμα άνθρακα του μέσου Αμερικανού, ένα Tesla Model 3 θα έπρεπε να αντικαταστήσει ένα μέσο premium αυτοκίνητο εσωτερικής καύσης για 7 εκατομμύρια μίλια.
Η παρακολούθηση του τζετ του Musk αποκαλύπτει επίσης τις απαιτήσεις της λειτουργίας τόσων πολλών εταιρειών.
Ο δισεκατομμυριούχος επιβλέπει πέντε εταιρείες - Tesla, SpaceX, Twitter, Boring Company και Neuralink - που είναι απλωμένες σε όλο το Τέξας και την Καλιφόρνια. Η ανάλυση των προτύπων πτήσης του τζετ του υποδηλώνει τουλάχιστον ένα μέρος του λόγου που ο Μασκ ξοδεύει τόσο πολύ χρόνο στον αέρα είναι επειδή μεταβαίνει συνεχώς από το ένα αρχηγείο στο άλλο.
Οι πολυάριθμες ευθύνες του - και τα σχετικά ταξίδια και άλλες απαιτήσεις για το χρόνο του - προκάλεσαν κάποιο άγχος στους επενδυτές πέρυσι. Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, η απότομη πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla κόστισε στον Musk τη θέση του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με την καθαρή του περιουσία να πέφτει κατά περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια από την κορύφωσή της. Αλλά διεκδίκησε ξανά αυτόν τον τίτλο αυτή την εβδομάδα, με την Tesla να αυξάνεται ενόψει της ημέρας επενδυτών της εταιρείας την 1η Μαρτίου.

Ανιχνεύσιμος... 

Ο Musk, όπως πιθανότατα γνωρίζει όποιος τον ακολουθεί στο Twitter, δεν είναι χαρούμενος που το τζετ του είναι ανιχνεύσιμο. 
Χάρη στους κανόνες της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας, οι κινήσεις ιδιωτικών τζετ του Musk και άλλων αποτελούν δημόσιες πληροφορίες.
Όταν ο 20χρονος Jack Sweeney άρχισε να παρακολουθεί και να μοιράζεται ενημερώσεις σχετικά με τις κινήσεις του τζετ του Μασκ στο Twitter, ο δισεκατομμυριούχος του πρόσφερε 5.000 δολάρια για να το παρατήσει, αλλά εκείνος αρνήθηκε. 
Ο Musk είπε ότι δεν θα τον έδιωχνε από την πλατφόρμα, αλλά τελικά έκανε ακριβώς αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης