Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Putin «στρατιωτικοποιεί» την οικονομία - Διάταγμα για κρατικοποίηση αμυντικών εταιρειών

O Putin «στρατιωτικοποιεί» την οικονομία - Διάταγμα για κρατικοποίηση αμυντικών εταιρειών
Διάταγμα που καθορίζει νέους κανόνες για τον αυστηρότερο έλεγχο των αμυντικών εταιρειών
Διάταγμα που καθορίζει νέους κανόνες για τον αυστηρότερο έλεγχο των εταιρειών που δεν εκπληρώνουν αμυντικά συμβόλαια σε περίπτωση επιβολής στρατιωτικού νόμου, υπέγραψε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin.
Πρόκειται για το τελευταίο βήμα στις προετοιμασίες του Κρεμλίνου για τη στρατιωτικοποίηση της οικονομίας, καθώς η εισβολή του στην Ουκρανία εκτείνεται σε δεύτερο χρόνο, σημειώνει το Bloomberg.
Σύμφωνα με το διάταγμα, το κράτος θα αποκτήσει την εξουσία να αναλαμβάνει επιχειρήσεις που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους βάσει στρατιωτικών συμβολαίων κατά την περίοδο του στρατιωτικού νόμου, αναστέλλοντας τα δικαιώματα των ιδιοκτητών και των μετόχων.
Σύμφωνα με το διάταγμα, το κείμενο του οποίου δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, θα συσταθεί κυβερνητική ομάδα εργασίας για τη λειτουργία των εταιρειών όπλων υπό στρατιωτικό νόμο.

το διάταγμα αναφέρει ότι πρόκειται να συσταθεί κυβερνητική ομάδα εργασίας για τη λειτουργία της αμυντικής βιομηχανίας υπό στρατιωτικό νόμο.
Το Κρεμλίνο έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο στις περιοχές της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό την κατοχή των δυνάμεών του, εκτός από την Κριμαία.
Οι αξιωματούχοι είπαν ότι δεν υπάρχουν σχέδια προς το παρόν να τεθούν και άλλες περιοχές υπό στρατιωτικό νόμο παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει τον περασμένο χρόνο.
Μετά την έναρξη της εισβολής πέρυσι, η Ρωσία προώθησε νομικές αλλαγές που δίνουν στην κυβέρνηση ευρείες εξουσίες για τον έλεγχο της δραστηριότητας των εταιρειών, έχοντας τη δυνατότητα να τους επιβάλλει τι θα παράγουν και σε ποια τιμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης