Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Ρωσίας: Μέχρι τέλους στην Ουκρανία - Θέλουν πίσω Κριμαία και νέες επαρχίες, θα αποτύχουν παταγωδώς

Μήνυμα Ρωσίας: Μέχρι τέλους στην Ουκρανία - Θέλουν πίσω Κριμαία και νέες επαρχίες, θα αποτύχουν παταγωδώς
Η Δύση ετοιμάζει την Ουκρανία για πόλεμο διαρκείας, θα συνεχίσουμε μέχρι να εξαλείψουμε κάθε ουκρανική απειλή αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Σαφές μήνυμα στο Κίεβο και στους Δυτικούς συμμάχους του ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι της αποστρατιωτικοποίησης και της «αποναζιστικοποίησης» στην Ουκρανία στέλνει η Ρωσία, η οποία προειδοποιεί ότι η Δύση προετοιμάζει το Κίεβο για έναν πόλεμο διαρκείας.
Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ουκρανική κρίση, αναφέρεται πως η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να εξαλειφθεί οποιαδήποτε απειλή προέρχεται από την Ουκρανία και διαμηνύει πως τα σχέδια ανακατάληψης της Κριμαίας και των τεσσάρων νέων ρωσικών επαρχιών - Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizhia - θα αποτύχουν παταγωδώς.

Θέλουν Κριμαία

Μάλιστα, επισημαίνεται πως το καθεστώς του Κιέβου εξακολουθεί να σχεδιάζει να καταλάβει στρατιωτικά την Κριμαία, υπογραμμίζοντας πως η αμερικανική διοίκηση προσδοκά αυτήν την εξέλιξη προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.
«Σήμερα το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να σχεδιάζει στρατιωτικά χτυπήματα και την κατάληψη της Κριμαίας, χωρίς να το ενδιαφέρουν οι ζωές των Ρώσων πολιτών.
Τις προάλλες, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Victoria Nuland είπε σε ομιλία της στο Carnegie ότι οι ρωσικές στρατιωτικές υποδομές στην Κριμαία είναι «νόμιμοι στόχοι» για την Ουκρανία.
Φαίνεται ότι η Ουάσινγκτον αναμένεται κάποιους έξτρα πόντους από την «εκστρατεία στην Κριμαία» ενόψει των επικείμενων εκλογών» αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Επιθέσεις και στις νέες επαρχίες

Επιπλέον, επισημαίνεται πως η Δύση απαιτεί από το Κίεβο να συνεχίσει τις επιθετικές ενέργειες και στις τέσσερις επαρχίες που προσάρτησε πρόσφατα η Ρωσική Ομοσπονδία.
«Όλα αυτά τα χρόνια η Δύση, η οποία εξέθρεψε το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, το μετέτρεψε σε ένα υπάκουο όργανο, μέσω του οποίου προσπαθεί να επιφέρει μια στρατηγική ήττα της Ρωσίας.
Σήμερα τα δυτικά κράτη απαιτούν από το Κίεβο να συνεχίσει τις επιθετικές ενέργειες κατά του εδάφους των νέων επαρχιών της Ρωσίας, αν και γνωρίζουν πως τέτοια σχέδια είναι καταδικασμένα σε αποτυχία.
Τους είναι αδιάφορο το γεγονός ότι τέτοιου είδους επιχειρήσεις θα στοιχίσουν τις ζωές χιλιάδων αθώων ανθρώπων» υποστηρίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Σχεδιάζουν πόλεμο διαρκείας

Αναφερόμενο στο νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που φέρονται να σχεδιάζουν οι ΗΠΑ προς την Ουκρανία, το ρωσικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι όλα αυτά δείχνουν πως η Δύση θέλει να προετοιμάσει τον ουκρανικό στρατό για μια στρατιωτική σύγκρουση διαρκείας.
«Στην επέτειο της συμπλήρωσης ενός έτους από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα ακόμα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει διάφορους τύπους UAV, συμπεριλαμβανομένου του αναβαθμισμένου drone καμικάζι Switchblade 600, του συστήματος αεροπορίας CyberLux K8, πυρομαχικών HIMARS MLRS και λέιζερ συστήματα κατευθυνόμενων πυραύλων , βλήματα 155 mm, εξοπλισμό εκκαθάρισης ναρκών και ηλεκτρονικά μέσα προστασίας.
Η Ουάσινγκτον δεν κρύβει το γεγονός ότι αυτός ο εξοπλισμός θα παραγγελθεί από κατασκευαστές, πράγμα που σημαίνει ότι έχει σχεδιαστεί η διαδικασία ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μακροπρόθεσμα.
Αυτό επιβεβαιώνει επίσης την προθυμία της Ουάσινγκον να συνεχίσει να εκπαιδεύει τον ουκρανικό στρατό στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ για όσο χρειάζεται» υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης