Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να της πουλήσει Leopard 2 που είναι σε αδράνεια ζητά από την Ελβετία η Γερμανία

Να της πουλήσει Leopard 2 που είναι σε αδράνεια ζητά από την Ελβετία η Γερμανία
Η Ελβετία απαγορεύεται να στείλει απευθείας όπλα στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Αίτημα στην Ελβετία να της πουλήσει άρματα μάχης Leopard 2 που έχουν πέσει σε αδράνεια έθεσε η Γερμανία σε μια προσπάθεια να καλυφθούν κενά που προκαλούνται στα κράτη που στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Η Ελβετία, λόγω της ουδετερότητας της αλλά και του καθεστώτος εμπάργκο όπλων, απαγορεύεται να στείλει απευθείας όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Blick, η Γερμανία θέλει η Ελβετία να πουλήσει πίσω στην κατασκευάστρια εταιρεία Rheinmetall κάποια άρματα μάχης έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά στους στρατούς των κρατών που προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία.

Δεν θα πάνε στην Ουκρανία

Παράλληλα τη διαβεβαιώνει πως τα ελβετικά τανκ αυτά δεν πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία.
Βάσει του δημοσιεύματος, μια τέτοια συμφωνία θα απαιτούσε από το ελβετικό κοινοβούλιο να θέσει επισήμως εκτός υπηρεσίας τα αδρανή άρματα μάχης.
Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ελβετίας, τα άρματα μάχης δεν θα σταλούν στην Ουκρανία, αλλά θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται από την παράδοση Leopard II από τη Γερμανία και το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους της EE.
Σύμφωνα με την Blick, το υπουργείο Άμυνας της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι το αίτημα της Γερμανίας εξετάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης