Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκαταλείπουν το Bakhmut οι Ουκρανοί - Prigozhin (Wagner): Είναι περικυκλωμένοι

Εγκαταλείπουν το Bakhmut οι Ουκρανοί - Prigozhin (Wagner): Είναι περικυκλωμένοι
Έκκληση Prigozhin σε Zelensky να επιτρέψει στους ηλικιωμένους και στα παιδιά να φύγουν από το Bakhmut
Σχετικά Άρθρα
To Bakhmut φέρονται να εγκαταλείπουν οι Ουκρανοί, καθώς διοικητές στρατιωτικών μονάδων λαμβάνουν εντολές από το Κίεβο για να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους, τη στιγμή που ο Yegveny Prigozhin, ο ιδρυτής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, υποστήριξε πως το Bakhmut είναι περικυκλωμένο από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.
«Οι δυνάμεις της Wagner περικύκλωσαν ουσιαστικά το Bakhmut.
Έχει απομείνει μόνο ένας δρόμος για τον ανεφοδιασμό τους» είπε ο
Prigozhin κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky να επιτραπεί στους ηλικιωμένους και στα παιδιά που υπηρετούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να εγκαταλείψουν το Bakhmut.

Εντολές στους Ουκρανούς

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, διοικητής ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με το διακριτικό «Magyar» ανακοίνωσε ότι έλαβε εντολή να εγκαταλείψει το Bakhmut κατά τη διάρκεια της νύχτας.
«Σήμερα, 2 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η μονάδα μας έλαβε εντολή να εγκαταλείψει αμέσως το Bakhmut και να μεταβεί σε ένα νέο τόπο συγκρούσεων» ανέφερε ο διοικητής των Ουκρανών, ο οποίος υποστήριξε πως δεν θα σχολιάσει τις εντολές της διοίκησης και τους λόγους μεταφοράς της μονάδας του «σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για το Bakhmut».
Επισημαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες, πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν πως δεν πρόκειται να υπερασπιστεί ο ουκρανικός στρατός με κάθε κόστος το Bakhmut, την πόλη σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης στο Donetsk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης