Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι εξαγωγές της Γερμανίας, στο +2,1% τον Ιανουάριο 2023

Ανακάμπτουν οι εξαγωγές της Γερμανίας, στο +2,1% τον Ιανουάριο 2023
Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 3,4% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο
Άνοδο μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Ιανουάριο, της τάξης του 2,1% σε μηνιαία βάση, ώστε να ανακάμψουν από την ύφεση του προηγούμενου μήνα χάρη στην ισχυρή ζήτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Παρασκευής.
Οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,1% σε σχέση με τον μήνα και οι εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 7,8% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Δημοσκόπηση του Reuters είχε προβλέψει αύξηση των συνολικών εξαγωγών κατά 1,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 3,4% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, ανέφερε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για αύξηση 2,0%.
Το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου παρουσίασε πλεόνασμα 16,7 δισ. ευρώ (17,73 δισ. δολάρια) τον Ιανουάριο, έναντι 10,0 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, τόσο σε ημερολογιακά όσο και σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους.
Τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, η ενεργειακή κρίση και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αναμένεται να επιβαρύνουν τις εξαγωγικές εταιρείες φέτος.
Το Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο DIHK προβλέπει πραγματική αύξηση των εξαγωγών κατά 2,5% το 2023, μία μονάδα κάτω από τη μέση αύξηση κατά την προηγούμενη δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης