Διεθνή

Πρωτοφανές credit event από την Blackstone - Αθέτησε πληρωμή ομολόγου, «πάγωσαν» αιτήματα πληρωμής 71 δισ.

Πρωτοφανές credit event από την Blackstone - Αθέτησε πληρωμή ομολόγου, «πάγωσαν» αιτήματα πληρωμής 71 δισ.
Συναγερμός για κρίση ρευστότητας στην Blackstone
Σχετικά Άρθρα
Η πρώτη αθέτηση πληρωμής για την Blackstone είναι γεγονός, καθώς μερίδα ομολογιούχων απέρριψε την προσφορά παράτασης της προθεσμίας πληρωμής.
Ειδικότερα, η Blackstone αθέτησε την πληρωμή ομολόγου ύψους 531 εκατ. ευρώ που καλύπτεται από χαρτοφυλάκιο γραφείων και καταστημάτων που ανήκουν στη φινλανδική εταιρεία Sponda Oy, σύμφωνα με το Bloomberg News, καθώς η άνοδος των επιτοκίων πλήττει τις ευρωπαϊκές αξίες ακινήτων.
Ο γίγαντας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και παραγωγικός επενδυτής ακινήτων ζήτησε παράταση από τους ομολογιούχους για την αποπληρωμή του χρέους, αλλά αυτοί ψήφισαν κατά, ανέφερε το δημοσίευμα.
"Το χρέος αυτό αφορά ένα μικρό μέρος του χαρτοφυλακίου της Sponda. Είμαστε απογοητευμένοι που ο Servicer δεν προώθησε την πρότασή μας", ανέφερε η Blackstone.
"Συνεχίζουμε να έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο βασικό χαρτοφυλάκιο της Sponda και στη διαχειριστική της ομάδα", πρόσθεσε η εταιρεία.
Το μη εισηγμένο καταπίστευμα εισοδήματος από ακίνητη περιουσία (BREIT) της Blackstone, ύψους 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει επίσης βρεθεί σε δύσκολη θέση.
Την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023, το BREIT δήλωσε ότι αναγκάστηκε να περιορίσει τις αναλήψεις για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Τι ανέφερε το bankingnews.gr στις 2 Μαρτίου 2023

Συναγερμός για κρίση ρευστότητας στην Blackstone - Μπλόκαρε αιτήματα ανάληψης 71 δισ., στο επίκεντρο το Breit

Στοπ στα αιτήματα εξαργύρωσης του καταπιστεύματος εισοδήματος ακινήτων (Breit) έβαλε για ακόμη μία φορά η Blackstone, καθώς όπως παραδέχτηκε μπλοκάρει εξαργυρώσεις αξίας 71 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με την εταιρεία εκπληρώθηκαν αιτήματα εξαγοράς ύψους 1,4 δισ. δολαρίων τον Φεβρουάριο, τα οποία αντιπροσωπεύουν μόνο το 35% των περίπου 3,9 δισ. δολαρίων των συνολικών αιτημάτων απόσυρσης για τον μήνα.
Τα συνολικά αιτήματα εξαγοράς της BREIT τον Φεβρουάριο ήταν κατά 26% χαμηλότερα από τα περίπου 5,3 δισ. δολάρια που επιτεύχθηκαν τον Ιανουάριο, ανέφερε η εταιρεία.
"Ενώ οι ακαθάριστες εξαγορές για τον Φεβρουάριο είναι συνεπείς με προηγούμενα σχόλια της διοίκησης, τα συνολικά δεδομένα εξακολουθούν να ευθυγραμμίζονται με την άποψή μας γύρω από την επιβράδυνση της οργανικής ανάπτυξης των προϊόντων λιανικής πώλησης σε γενικές γραμμές", ανέφεραν οι αναλυτές της Credit Suisse.
Η Credit Suisse υποβάθμισε την αξιολόγηση της μετοχής της Blackstone σε underperform τον Νοέμβριο, εν μέρει λόγω της αύξησης των εξοφλήσεων των επενδυτών από το BREIT.

Δικαίωμα αθέτησης αιτημάτων

Η Blackstone έχει ασκήσει το δικαίωμά της να μπλοκάρει τις αναλήψεις των επενδυτών από τον περασμένο Νοέμβριο, αφού τα αιτήματα έφτασαν ένα προκαθορισμένο 5% της καθαρής αξίας του ενεργητικού της BREIT, η οποία διατίθεται στην αγορά κυρίως σε ιδιώτες υψηλής καθαρής αξίας.
Η Blackstone αναμένει να συνεχίσει να ασχολείται με τις εξαγορές των επενδυτών επειδή ορισμένοι επενδυτές της BREIT υποβάλλουν μεγαλύτερα αιτήματα ανάληψης εν αναμονή της μείωσης του μεγέθους της, δήλωσε ο πρόεδρός της Jonathan Gray σε τηλεδιάσκεψη για τα κέρδη τον περασμένο μήνα.
Ωστόσο, η εταιρεία αναμένει να επεξεργαστεί με την πάροδο του χρόνου το συσσωρευμένο υπόλοιπο των ανεκπλήρωτων αιτημάτων, πρόσθεσε.

Τι ανέφερε το Bankingnews.gr από 27 Ιανουαρίου 2023

Τι συμβαίνει και αποσύρουν τα κεφάλαια τους από την Blackstone οι επενδυτές; - Νέα αιτήματα 73 δισ. σε λίγες ημέρες

Με ένα νέο κύμα αιτημάτων απόσυρσης κεφαλαίων βρίσκεται αντιμέτωπη η Blackstone, από ένα άλλο σύνολο αμοιβαίων κεφαλαίων ακινήτων, αυξάνοντας την πίεση στον μεγαλύτερο διαχειριστή εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποσύρουν τα μετρητά τους.
Η Blackstone Property Partners, ένα fund ακίνητης περιουσίας για μεγάλα ιδρύματα όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και κληροδοτήματα, αντιμετωπίζει αιτήματα εξαγοράς ίσα με το 7% της καθαρής αξίας του ενεργητικού της, ύψους 73 δισ. δολαρίων, παραδέχτηκε ο όμιλος.
Η BPP αποτελείται από δεκάδες κεφάλαια που χρησιμοποιεί η Blackstone για να επενδύσει σε ακίνητα.
Τα αιτήματα ανάληψης δεν έχουν ικανοποιηθεί, καθώς τα τμήματα του BPP από τα οποία οι επενδυτές θέλουν να αποσύρουν μετρητά απαιτούν να εισέλθουν νέα χρήματα πριν η Blackstone ανταποκριθεί στις ρευστοποιήσεις.

Μετά τους κλυδωνισμούς του Breit

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το Blackstone Real Estate Income Trust, ή Breit, το οποίο επλήγη από αποσύρσεις πέρυσι από πλούσιους μεμονωμένους επενδυτές που ανησυχούσαν για τη μακροπρόθεσμη υγεία της αγοράς ακινήτων και την ανάγκη να αντλήσουν βραχυπρόθεσμα μετρητά.
Τον Δεκέμβριο, η Blackstone περιόρισε τις εξαγορές των επενδυτών από το Breit, αφού οι αποσύρσεις ξεπέρασαν το 2% του ενεργητικού σε ένα μήνα ή το 5% σε ένα τρίμηνο - δίνοντας στον όμιλο το δικαίωμα να ανοίξει το ταμείο των 69 δισ. δολαρίων.
Ο Jonathan Gray, πρόεδρος της Blackstone, προειδοποίησε ότι το Breit εξακολουθεί να αντιμετωπίζει "αύξηση" των αιτήσεων ανάληψης αυτόν τον μήνα, καθώς ορισμένοι επενδυτές προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις ανεκπλήρωτες εντολές.
"Έχουμε ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο", δήλωσε ο Jonathan Gray σε συνέντευξή του στους Financial Times.
Οι μετοχές της Blackstone είχαν κατρακυλήσει όταν η Breit περιόρισε τις αποσύρσεις, αλλά ανέκτησαν τις απώλειες, τροφοδοτούμενες από την ανάκαμψη της ευρύτερης αγοράς και μια επένδυση 4 δισ. δολαρίων που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο ταμείο αυτό το μήνα.
Η Blackstone υποσχέθηκε στο Πανεπιστήμιο μια ελάχιστη ετήσια απόδοση 11,25% για έξι χρόνια και παρέχει ένα ποσό ύψους 1 δισ. δολαρίων έναντι αυτών των αποδόσεων.
Εάν οι αποδόσεις υπολείπονται, η Blackstone θα καταπέσει τις μετοχές της Breit που κατέχει μέχρι να επιτευχθεί το όριο απόδοσης ή να εξαντληθεί το 1 δισ. δολάρια.
Τις προηγούμενες ημέρες το Πανεπιστήμιο επένδυσε επιπλέον 500 εκατ. δολάρια στην Breit και η Blackstone συνεισέφερε επιπλέον 125 εκατ. δολάρια από τις συμμετοχές της για την υποστήριξη των εγγυήσεων απόδοσης.
Εάν το Πανεπιστήμιο είχε επενδύσει στην BPP και όχι στην Breit, οι εισροές θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε ορισμένους επενδυτές στην BPP να εξαγοράσουν τις συμμετοχές τους.

Διαχειρίσιμα τα αιτήματα

Η Blackstone θεωρεί ότι τα αιτήματα εξαγοράς από την BPP είναι διαχειρίσιμα, αλλά υποδηλώνουν ότι οι κίνδυνοι ρευστότητας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις αμοιβές και την αύξηση του ενεργητικού φέτος.
Ενώ η αξία των αέναων αμοιβαίων κεφαλαίων ακινήτων της Blackstone μειώθηκε κατά περίπου 1,5% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, κέρδισαν περισσότερο από 10% το 2022, τροφοδοτούμενα από την αύξηση των εσόδων από τα ακίνητα.
Οι επενδυτές συνεχίζουν επίσης να ρίχνουν χρήματα στην Blackstone, η οποία συγκέντρωσε περισσότερα από 43 δισ. δολάρια για το τρίμηνο, ανεβάζοντας το συνολικό υπό διαχείριση ενεργητικό στο ρεκόρ των 975 δισ. δολαρίων.
Στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, η Blackstone κατέγραψε απότομη πτώση των κερδών της, καθώς τα κέρδη της βάσει αμοιβών επλήγησαν από την πτώση των επιδόσεων της Breit και την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών.
Τα κέρδη της Blackstone που σχετίζονται με τις αμοιβές, ένα υποκατάστατο για τις αμοιβές διαχείρισης, έπεσαν κατά 42% σε 1,1 δισ. δολάρια.
Τα διανεμητέα κέρδη της - μια μέτρηση που προτιμάται από τους αναλυτές ως υποκατάστατο για τις συνολικές ταμειακές ροές - μειώθηκαν κατά παρόμοιο ποσό σε 1,3 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης