Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτοψία NBC στην Κριμαία - «Εδώ όλοι είναι Ρώσοι...»

Αυτοψία NBC στην Κριμαία - «Εδώ όλοι είναι Ρώσοι...»
Ανταποκριτής του NBC News πήγε στη Σεβαστούπολη, που περιβάλλεται από σημαντική ρωσική στρατιωτική παρουσία, δεδομένου ότι φιλοξενεί τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Ναυτικού
Οι ανταποκριτές των κύριων μέσων ενημέρωσης των μεγάλων αμερικανικών δικτύων σπάνια κάνουν ρεπορτάζ από το εσωτερικό της Κριμαίας και σίγουρα δεν βρίσκονται πουθενά κοντά σε ρωσικά εδάφη στην ανατολική Ουκρανία.
Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής διεθνής ανταποκριτής του NBC News, Keir Simmons, πήγε στη Σεβαστούπολη, που περιβάλλεται από σημαντική ρωσική στρατιωτική παρουσία, δεδομένου ότι φιλοξενεί τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Ναυτικού, και σε ζωντανή μετάδοση παραδέχθηκε ότι δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό ο Zelensky και οι ουκρανικές δυνάμεις να ελπίζουν ότι θα καταλάβουν ποτέ την Κριμαία.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα καθώς "οι άνθρωποι εκεί... θεωρούν τους εαυτούς τους Ρώσους".
Ο Simmons σημείωσε ότι "αυτό είναι το πιο κοντινό που έχει φτάσει οποιοδήποτε αμερικανικό ειδησεογραφικό συνεργείο στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας εδώ και πολλά πολλά χρόνια".
Εξήγησε ότι "ο Vladimir Putin θα είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί αυτό το λιμάνι.
"Πρόκειται για μια πολύ, πολύ επικίνδυνη αντιπαράθεση... είναι δύσκολο να δούμε πώς θα καταλήξουμε σε διαπραγμάτευση πάνω σε αυτό.
Υπάρχει στρατός παντού, είναι μια στρατιωτική πόλη", συνέχισε, πριν πει...
"Όταν για παράδειγμα η Victoria Nuland μιλάει για το ότι τουλάχιστον εμείς [οι ΗΠΑ] θέλουμε να αποστρατιωτικοποιηθεί η Κριμαία, βρίσκομαι να στέκομαι εκεί και να αναρωτιέμαι, πώς στο καλό γίνεται αυτό;".

Δυσαρέσκεια Ουκρανών

Ουκρανοί αξιωματούχοι και ειδήμονες φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης λέγεται ότι εξοργίστηκαν με το ρεπορτάζ, δεδομένου ότι αναφέρεται επανειλημμένα και ωμά ότι οι Κριμαίοι θεωρούν τους εαυτούς τους Ρώσους.
Ακόμη και ένα ξεχωριστό ρεπορτάζ που υπήρξε ημέρες νωρίτερα από το εσωτερικό της Κριμαίας και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του NBC περιλάμβανε τα εξής
"Αυτή δεν είναι η Ρωσία, σύμφωνα με το Κίεβο, τους δυτικούς συμμάχους του και τα Ηνωμένα Έθνη.
Προσαρτήθηκε από το Κρεμλίνο το 2014, με τον ΟΗΕ να καλεί τη Ρωσία να επιστρέψει στα "διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της".
Και μετά την ευρύτερη εισβολή της Μόσχας που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει ορκιστεί ότι η Ουκρανία θα πάρει πίσω την Κριμαία.
Αλλά η Praskovya Baranova, 73 ετών, μιλάει ρωσικά, αισθάνεται ρωσίδα και ζει εδώ".
Φαίνεται όμως ότι ο ανταποκριτής του NBC, μόλις βρέθηκε στο έδαφος, σε ένα μέρος που ελάχιστοι δυτικοί δημοσιογράφοι τολμούν ποτέ, δεν μπορούσε να αρνηθεί την απλή αλήθεια που έβλεπε γύρω του.
Το NBC παραδέχεται σαφώς ότι ο στόχος του Zelensky για την ανακατάληψη της Κριμαίας παραμένει μη ρεαλιστικός και επικίνδυνος...
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης