Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Καταλαβαίνω τον Putin – Δεν ήθελε πυραύλους του ΝΑΤΟ σε Ουκρανία, Γεωργία

Orban: Καταλαβαίνω τον Putin – Δεν ήθελε πυραύλους του ΝΑΤΟ σε Ουκρανία, Γεωργία
Η Δύση να βρει έναν τρόπο ειρηνικής συνύπαρξης με τη Ρωσία υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση ότι κατανοεί τα επιχειρήματα του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin αλλά απορρίπτει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban, ο οποίος κάλεσε τη Δύση να βρει έναν τρόπο ειρηνικής συνύπαρξης με τη Ρωσία.
Σε δηλώσεις του στην ελβετική εφημερίδα Die Weltwoche, o Orban αποκάλυψε ότι συζήτησε θέματα διεθνούς ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Putin τον Φεβρουάριο του 2022.

Τι δεν ήθελε ο Ρώσος πρόεδρος

Όπως είπε ο Orban, ο Ρώσος ηγέτης του είπε τότε ότι «η ένταξη της Ουγγαρίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι πρόβλημα, μόνο της Ουκρανίας και της Γεωργίας».
«Το πρόβλημα του Putin είναι οι βάσεις πυραύλων των ΗΠΑ, που έχουν ήδη δημιουργηθεί στη Ρουμανία και την Πολωνία, καθώς και η πιθανή επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και τη Γεωργία, με επακόλουθη ανάπτυξη όπλων εκεί.
Επιπλέον, οι Αμερικανοί ακύρωσαν σημαντικές συμφωνίες αφοπλισμού.
Γι' αυτό ο Putin δεν μπορούσε πλέον να κοιμηθεί καλά τη νύχτα» τόνισε ο Orban.

Απορρίπτω την εισβολή

«Καταλαβαίνω τι είπε ο Putin, αλλά απορρίπτω αυτό που έκανε» υποστήριξε ο Orban, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ρωσία βλέπει τα πράγματα διαφορετικά από τη Δύση, γιατί «αυτός είναι ένας διαφορετικός πολιτισμός».
«Δεν έχει σημασία αν αρέσει στη Δύση ή όχι» ανέφερε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι η Δύση πρέπει να βρει έναν τρόπο να συνυπάρξει ειρηνικά με μια τόσο ισχυρή δύναμη όπως είναι η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης