Διεθνή

Η μάχη του Ειρηνικού – Πώς οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ξεφύγουν από τους κινεζικούς DF- 21, τους... «δολοφόνους αεροπλανοφόρων»

Η μάχη του Ειρηνικού – Πώς οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ξεφύγουν από τους κινεζικούς DF- 21,  τους... «δολοφόνους αεροπλανοφόρων»
Οι κινεζικοί βαλλιστικοί πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς, όπως ο DF-21, μερικές φορές γνωστοί ως «δολοφόνοι αεροπλανοφόρων», μπορούν να τα καταστρέψουν εάν βρίσκονται σε απόσταση κρούσης
Σχετικά Άρθρα
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George Washington, το οποίο αντικατέστησε το USS Reagan το 2015, αναμένεται να αναπτυχθεί εκ νέου στη Yokosuka της Ιαπωνίας με αναβαθμισμένες δυνατότητες ανεφοδιασμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με σκοπό να αποκρούσει μία πιθανή κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό στόλο στον Ειρηνικό, γίνονται σχέδια για την αντικατάσταση του αεροπλανοφόρου αλλά περισσότερες λεπτομέρειες δεν θα αποκαλυφθούν μέχρι να επιτευχθεί ο σωστότερος συντονισμός.
Το αεροπλανοφόρο USS George Washington αναπτύχθηκε στη Yokosuka για επτά χρόνια πριν το USS Ronald Reagan πάρει τη θέση του το 2015.
Το αεροπλανοφόρο βρίσκεται στη Βιρτζίνια εδώ και πεντέμισι χρόνια για μια διαδικασία επισκευής και ανεφοδιασμού με καύσιμα μέσης ηλικίας.

Το drone ανεφοδιασμού

Το σκάφος τροποποιείται ως μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης του Boeing MQ-25A Stingray πάνω του.
Το Stingray είναι το πρώτο επιχειρησιακό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον κόσμο.
Προσφέρει εναέριο ανεφοδιασμό επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR) που βελτιώνουν την ικανότητα και την προσαρμοστικότητα του Carrier Air Wing (CVW) και του Carrier Strike Group (CSG).
Η δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού θα αυξήσει σημαντικά την εμβέλεια επιχειρησιακών δυνατοτήτων του αεροπλανοφόρου.
Αυτό θα είναι κρίσιμο για την αντιμετώπιση της στρατηγικής του Πεκίνου που έχει στη φαρέτρα του τη χρήση διαφόρων πυραύλων για να εμποδίσει το Ναυτικό των ΗΠΑ να εισέλθει σε ύδατα κοντά στις ακτές της Κίνας.

Οι δολοφόνοι αεροπλανοφόρων

Οι κινεζικοί βαλλιστικοί πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς, όπως ο DF-21, μερικές φορές γνωστοί ως «δολοφόνοι αεροπλανοφόρων», μπορούν να τα καταστρέψουν εάν βρίσκονται σε απόσταση κρούσης.
Σε ένα τέτοιο σενάριο μάχης, τα αεροσκάφη πρέπει να επιχειρούν από μεγάλη απόσταση.
Το MQ-25A θα επιτρέψει στο George Washington, να στέλνει αεροσκάφη βαθιά σε εχθρικό χώρο χωρίς το ίδιο να κινδυνεύει από τους κινεζικούς πυραύλους.
Επιπλέον, η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ αποφάσισε επίσης να αποσύρει ολόκληρο τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-15C/D από την Ιαπωνία στα τέλη του περασμένου έτους.
Στις 4 Νοεμβρίου, έστειλε έναν μικρό αριθμό F-22 Raptors στην Οκινάουα για να ξεκινήσει μια εξάμηνη περιστροφή.
stignray.JPG

Γιατί αντικαθίσταται το USS Ronald Reagan;

Ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2019 περιελάμβανε μια διάταξη που περιόριζε το χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο τα πλοία του πολεμικού ναυτικού ενδέχεται να αναπτυχθούν στο εξωτερικό.
Αυτός ο κανονισμός εφαρμόστηκε ως απάντηση σε δύο συγκρούσεις που αφορούσαν αντιτορπιλικά με έδρα τη Yokosuka το 2017.
Το Fitzgerald συγκρούστηκε με ένα φορτηγό πλοίο που έπλεε υπό σημαία Φιλιππίνων νότια του Τόκιο τον Ιούνιο, σηματοδοτώντας την πρώτη ατυχία του 2017 που επιτάχυνε την απόφαση για εναλλαγή σκαφών που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή
Επτά ναύτες του Fitzgerald σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.
Ένα μήνα αργότερα, 10 Αμερικανοί ναύτες σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν όταν το John S. McCain συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο που έφερε σημαία Λιβερίας στα ανοιχτά της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας.
101206-N-7103C-384EAST CHINA SEA  (Dec. 06, 2010) Sailors assigned to the Eagles of Strike Fighter Squadron (VFA) 115 move an F/A-18E Super Hornet on the flight deck aboard the aircraft carrier USS George Washington (CVN 73). George Washington is participating in Keen Sword 2010 with the Japanese Maritime Self-Defense Force through Dec. 10. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class David A. Cox/Released)

Οι δύο ατυχίες κόστισαν στα αμερικανικά πλοία 300 εκατομμύρια δολάρια και 100 εκατομμύρια δολάρια σε ζημιές, αντίστοιχα.
Το USS Fitzgerald και το USS John S. McCain βρίσκονταν στη Yokosuka για πάνω από μια δεκαετία. Έτσι, το Κογκρέσο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι απαιτείται πιο συχνή εναλλαγή για να διατηρούνται τα ναυτικά σκάφη σε καλή κατάσταση.
Με βάση τον νέο αμυντικό προυπολογισμό του 2019, που ενεκρίθη από το Κογκρέσο τα αεροπλανοφόρα, τα καταδρομικά, τα αντιτορπιλικά, οι φρεγάτες και τα παράκτια μαχητικά πλοία δεν θα πρέπει να αναπτύσσονται στο εξωτερικό για περισσότερο από δέκα χρόνια.
Σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό, το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών σκοπεύει να αντικαταστήσει το Ronald Reagan πριν από τη 10ετία.
Ο βασικός πυλώνας της ναυτικής δύναμης της Αμερικής, τα αεροπλανοφόρα έχουν πληρώματα άνω των 5.000 και μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 90 αεροσκάφη.
Τα διαμερίσματα και η δομή του USS George Washington τροποποιήθηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ως μέρος του στρατιωτικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2019. Η απόφαση ελήφθη με την προσδοκία ότι το πλοίο θα επέστρεφε στη Yokosuka μετά από γενική επισκευή για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του MQ-25.
Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ σκοπεύει να αναπτύξει MQ-25 με όλα τα αεροσκάφη της κλάσης Nimitz και Ford.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης