Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Eli Lilly μειώνει κατά 70% την τιμή της ινσουλίνης στις ΗΠΑ

Η Eli Lilly μειώνει κατά 70% την τιμή της ινσουλίνης στις ΗΠΑ
Η ινσουλίνη κοστίζει λιγότερα από 10 δολάρια για να παρασκευαστεί, αλλά οι Αμερικανοί είναι μερικές φορές αναγκασμένοι να πληρώσουν περισσότερα από 300 δολάρια
Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα επιβάλει πλαφόν στα 35 δολάρια μηνιαίως για την αγορά ινσουλίνης, έπειτα από τις επικρίσεις που δέχθηκε για τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές των φαρμάκων της.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Biden, ο οποίος έχει καταγγείλει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες την υψηλή τιμή της ινσουλίνης, χαιρέτισε αμέσως την ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «τεράστια νέα». Κάλεσε μάλιστα και άλλες εταιρείες να «ακολουθήσουν» το παράδειγμα της Eli Lilly.
«Η ινσουλίνη κοστίζει λιγότερα από 10 δολάρια για να παρασκευαστεί, αλλά οι Αμερικανοί είναι μερικές φορές αναγκασμένοι να πληρώσουν περισσότερα από 300 δολάρια για να την αγοράσουν. Είναι απλώς άδικο», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Biden.
«Πέρυσι ορίσαμε πλαφόν στην τιμή της ινσουλίνης για τους ηλικιωμένους που καλύπτονται από τη Medicare, αλλά έμενε να γίνει και άλλη δουλειά», σημείωσε. «Σήμερα η Eli Lilly εισακούει την έκκλησή μου. Πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες»εταιρείες, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Η κίνηση της Eli Lilly είναι ακόμη πιο σημαντική καθώς ο αριθμός των διαβητικών στις ΗΠΑ έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία είκοσι χρόνια και πλέον 37,3 εκατ. άνθρωποι πάσχουν από αυτή την ασθένεια, σύμφωνα με τις αρχές. Ο διαβήτης είναι η έβδομη αιτία θανάτου στη χώρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης