Τελευταία Νέα
Διεθνή

Robert Kiyosaki: Στα πρόθυρα της κατάρρευσης η παγκόσμια οικονομία – Bank run, αναστολή αναλήψεων, bail in

Robert Kiyosaki: Στα πρόθυρα της κατάρρευσης η παγκόσμια οικονομία – Bank run, αναστολή αναλήψεων, bail in
Ο οικονομικός Νοστράδαμος χτυπά ξανά...
Νέο χτύπημα, ως είθισται μέσω Twitter, από τον οικονομικό «Νοστράδαμο» Robert Kiyosaki… ο οποίος συνεχίζει στο ίδιο τέμπο… προμηνώντας εποχές Αποκάλυψης και χρηματοπιστωτικού Αρμαγεδδώνος.
Σύμφωνα με τον γκουρού του personal finance, οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας είναι ζοφερές, καθώς αγγίζουν την… κατάρρευση.
Μάλιστα, δε, «η πτώση είναι πιθανό να επηρεάσει τις τράπεζες και τις αποταμιεύσεις, και ως εκ τούτου οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για τις συνέπειες».
«Η παγκόσμια οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Ακολουθεί bank run (δηλαδή μαζικές εκροές κεφαλαίων από τις τράπεζες);
Αναστολή αναλήψεων;
Έπεται bail-in (δηλαδή διάσωση με εξαΰλωση των επενδυτικών κεφαλαίων);
Δεν βγάζω χρήματα όταν αγοράζετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ασημένια νομίσματα.
Θέλω απλά να προετοιμαστείτε γι’ αυτό που έρχεται.
Μπορείτε να αγοράσετε ένα ασημένιο νόμισμα για περίπου 25 δολ.» επεσήμανε.
Με τον Kiyosaki να προβλέπει πιθανές bank run, αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του κλάδου αναζητούν πιθανές λύσεις.
Σημειώνεται πως ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) Jon Cunliffe ανέφερε πρόσφατα πως μια ψηφιακή λίρα θα προστατεύσει τις τράπεζες από τις μαζικές εκροές κεφαλαίων.

Δυστοπία

Υπενθυμίζεται πως, με την παγκόσμια οικονομία να είναι αντιμέτωπη με το «φάντασμα» του πληθωρισμού, ο συγγραφέας, τις προηγούμενες ημέρες, υποστήριξε ότι έρχεται ένα κραχ, ενώ παράλληλα συνέστησε στους πολίτες να προετοιμαστούν για την επερχόμενη οικονομική κρίσης, αγοράζοντας χρυσό, ασήμι ή Bitcoin.
O Kiyosaki είχε εκφράσει την ανησυχία του ότι ο πληθωρισμός θα «εξαλείψει το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ», ενώ μια χρηματιστηριακή κατάρρευση, που είναι πολύ πιθανή, μπορεί να καταστήσει από δύσκολη έως ανέφικτη την αποπληρωμή των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων και των συντάξεων.
«Έρχεται πείνα», είχε επισημάνει, η οποία θα οδηγήσει σε κοινωνικές αναταραχές…
Πέρα από τα παραπάνω, εν μέσω της πιθανής οικονομικής κρίσης, ο συγγραφέας κατηγόρησε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα για την εκτύπωση αυτού που ονόμασε «ψεύτικο χρήμα», ενώ σήμανε συναγερμό για ένα «γιγαντιαίο κραχ», το οποίο θα εκτοξεύσει την ανεργία, τις χρεοκοπίες και τις εξώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης