Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Schroeder παραμένει στο SPD παρά τα πυρά για τις σχέσεις με τον Putin

Ο Schroeder παραμένει στο SPD παρά τα πυρά για τις σχέσεις με τον Putin
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky έχει χαρακτηρίσει την συμπεριφορά του «αηδιαστική»
Παραμένει μέλος του SPD ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Gerhard Schroeder, παρά τα πυρά που έχει δεχθεί για τις σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, όπως αποφάσισε σήμερα η κομματική επιτροπή διαιτησίας.

Η απόφαση μπορεί να εφεσιβληθεί από την ομοσπονδιακή επιτροπή διαιτησίας στην οποία συμμετέχει και ο σημερινός καγκελάριος Olaf Scholz αλλά πηγές του SPD θεωρούν ότι η διαδικασία δεν έχει μεγάλες πιθανότητες να καρποφορήσει.
Σειρά διαδικασιών για την εκδίωξη του Schroeder  από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας έχει κινηθεί μέχρι σήμερα λόγω της άρνησής του να πάρει αποστάσεις από τον Vladimir Putin, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Τον περασμένο χρόνο, έπειτα από διαδικασία που κινήθηκε από την γερμανική κυβέρνηση, ο Σρέντερ έχασε το προνόμιο διατήρησης γραφείου στην Bundestag.
Κατά την περίοδο της καγκελαρίας του (1998-2005), καλλιέργησε την στενή του σχέση με την Ρωσία και τον Putin, πράγμα που επισκίασε ολόκληρη την πολιτική του καριέρα.
Ως καγκελάριος, εργάσθηκε για να ενισχύσει την «στρατηγική σύμπραξη» ανάμεσα στο Βερολίνο και την Μόσχα και δεν δίστασε να περιγράψει τον Putin ως «άψογο δημοκράτη».
Αμέσως μετά την αποχώρησή του από την καγκελαρία, ο Sroeder ανέλαβε διευθυντική θέση στην κοινοπραξία Nord Stream για να συνεχίσει έκτοτε την καριέρα που θα τον οδηγήσει μέχρι την προεδρία Επιτροπής Μετόχων του αγωγού Nord Stream 1, την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Nord Stream 2, το διοικητικό συμβούλιο της Gazprom και την διεύθυνση του Εποπτικού Συμβουλίου της κρατικής εταιρίας ενέργειας Rosneft.
Τον Ιούλιο, ταξίδεψε στην Μόσχα για να συναντηθεί με τον Πούτιν και επέστρεψε για να δηλώσει ότι η Ρωσία επιθυμεί επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky έχει χαρακτηρίσει την συμπεριφορά του «αηδιαστική».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης