Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή - σοκ από CIA: Ψέματα ότι ο Putin μπήκε απρόκλητα στην Ουκρανία - Μεθοδικά οι ΗΠΑ τον οδήγησαν σε πόλεμο

Παραδοχή - σοκ από CIA: Ψέματα ότι ο Putin μπήκε απρόκλητα στην Ουκρανία - Μεθοδικά οι ΗΠΑ τον οδήγησαν σε πόλεμο
Ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden, είχε λάβει τις αποφάσεις του για την καταστροφή των δύο αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream
Τα ψεύδη της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και τις μεθοδεύσεις του Λευκού Οίκου προκειμένου να οδηγήσουν τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στον πόλεμο αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής του κλάδου Σοβιετικής Εξωτερικής Πολιτικής της CIA, Ray McGovern.
Ο Ray McGovern, ο οποίος έγινε ο αξιωματούχος της CIA που στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ενημέρωνε καθημερινά τον Αμερικανό Πρόεδρο και απαντούσε στις ερωτήσεις του για τις τελευταίες εκθέσεις πληροφοριών, μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 21 Φεβρουαρίου 2023 και τους αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν το 1995 ότι ολόκληρο το πρόγραμμα και τα αποθέματα όπλων μαζικής καταστροφής του Saddam Hussein είχαν καταστραφεί από εκείνουν που τα είχαν κατασκευάσει, με εντολή μάλιστα του ίδιου του Saddam.
Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η CIA έλεγε ψέματα στο κοινό για να ισχυριστεί ότι το Ιράκ εξακολουθούσε να αποτελεί κίνδυνο για τον κόσμο από τα όπλα μαζικής καταστροφής ή τουλάχιστον να εκφράσει αμφιβολίες, για το αν εξακολουθούσε να έχει αυτά τα όπλα.
Ο συνταξιούχος αξιωματούχος της CIA, Ray McGovern, ο οποίος διάβαζε στον Πρόεδρο Μπους το Daily Intelligence Brief και έτσι γνώριζε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος έλεγε ψέματα στο κοινό για το τι γνώριζε η CIA, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 21 Φεβρουαρίου ότι η πρόσφατη έκθεση του ερευνητή δημοσιογράφου Seymour Hersh ότι ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden, είχε λάβει τις αποφάσεις του για την καταστροφή των δύο αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream.
Επειδή ο McGovern απευθυνόταν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο αποτελείται κατά κύριο λόγο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους συμμάχους της, η παρουσίασή του διαψεύστηκε (χωρίς να προσκομιστεί κανένα στοιχείο).

Τι ανέφερε ο Seymour Hersh

Παρόλο που η παρουσίαση του Jeffrey Sachs ήταν επίσης υποστηρικτική του άρθρου του Hersh, δεν είχε να παράσχει κανένα δικό του στοιχείο σχετικά με το θέμα.
Όλες οι άλλες παρουσιάσεις ήταν ποικίλου βαθμού απόρριψη ή υπό όρους υποστήριξη του άρθρου του Hersh.
Εάν οι παρουσιάσεις των McGovern και Sachs δεν παρουσιάστηκαν επειδή δεν είναι στον κύκλο του Λευκού Οίκου, τότε γιατί το U.N.S.C. τις συμπεριέλαβε;
Ωστόσο, η δήλωση του McGovern - σε αντίθεση με οποιαδήποτε από τις άλλες - προέρχεται από ένα πρόσωπο που έχει άψογα διαπιστευτήρια για να μιλήσει με ακρίβεια και με κάποιο προσωπικό κύρος για αυτά τα θέματα, και σαφώς παρουσιάζει ισχυρές αποδείξεις ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα κάνει πρακτικά τα πάντα για να αυξήσει τις πιθανότητες πολέμου όπου και όποτε μπορεί να το κάνει.
Και ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει συστηματικά ψέματα στο κοινό προκειμένου να υποδαυλίσει και να διαπράξει πολέμους.
Έτσι, η κατάθεση του McGovern ήταν ιστορικά πολύ σημαντική.
Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που αποκλείστηκε να τη παρουσιάσουν.

Τι ανέφερε όμως ο McGovern;

"Όταν έγινα επαγγελματίας αναλυτής και επικεφαλής του κλάδου της σοβιετικής εξωτερικής πολιτικής στη CIA, ήμουν σε θέση να πω στον πρόεδρο και στον Henry Kissinger ότι οι Ρώσοι ενδιαφέρονταν πραγματικά να βάλουν ένα τέλος στην κούρσα των εξοπλισμών.
Αρκεί να πούμε ότι συνέβαλα καθοριστικά στην υπογραφή της συνθήκης κατά των βαλλιστικών πυραύλων τον Μάιο του 1972.
Ήμουν εκεί, 30 χρόνια στρατηγικής σταθερότητας, όταν ο Bush ο νεότερος αποφάσισε ότι θα εγκαταλείψει τη συνθήκη ABM χωρίς καμία πραγματική εξήγηση, και στη συνέχεια ο Trump εγκατέλειψε τη συνθήκη INF, η οποία πίστευα ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να συναφθεί, επειδή, περιελάμβανε την καταστροφή μιας ολόκληρης κατηγορίας βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς με πυρηνική κεφαλή στην Ευρώπη και στη Σιβηρία.
Στη συνέχεια είχαμε τη συνθήκη για τους ανοικτούς ουρανούς από την οποία αποχώρησαν οι ΗΠΑ.
Και τώρα προειδοποιούμαστε ότι κινδυνεύει και η νέα αρχή.
Πρέπει να πω ότι μετά την υπογραφή της συνθήκης κατά των βαλλιστικών πυραύλων αισθανόμουν ευφορία.
Δεν χρειάζεται να ανησυχώ για το αν χτίζουν αυτό το κτίριο μόνο και μόνο για να κατεδαφιστεί από το επόμενο πυρηνικό όπλο, και είναι πολύ λυπηρό για μένα να βλέπω τι συμβαίνει τώρα, όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να συναντηθούν και να διαπραγματευτούν.

Υποστήριξη στον Hersh

Τώρα, θέλω να μιλήσω για το άρθρο του Seymour Hersh και πρέπει να πω εκ των προτέρων, με πλήρη ειλικρίνεια, ότι είμαι φίλος του Seymour Hersh και έτσι δεν θα τοποθετηθώ.
Θα αναφέρω έναν πολύ διακεκριμένο πρώην πρέσβη των ΗΠΑ και επίσης βοηθό υπουργό Άμυνας.
Αυτά είναι τα λόγια που είπε για τον Seymour Hersh: "Ο Hersh προσελκύει τους πληροφοριοδότες επειδή έχει ένα τέλειο ιστορικό στην προστασία της ταυτότητάς τους και στην ακριβή δημοσίευση όσων αποκαλύπτουν μετά από τη δέουσα επιμέλεια, παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις και τις συκοφαντικές επιθέσεις που πάντα ακολουθούν".
Η φήμη του είναι τέτοια που άνθρωποι με συνείδηση τον αναζητούν, άνθρωποι με συνείδηση.
Ως αξιωματικός του αμερικανικού στρατού και ως υπάλληλος της CIA, έδωσα έναν όρκο.
Ήταν να υποστηρίζω και να υπερασπίζομαι το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών ενάντια σε όλους τους εχθρούς, εξωτερικούς και εσωτερικούς.
Κάποιοι από εμάς πήραμε αυτόν τον όρκο στα σοβαρά, και όταν βλέπουμε να συμβαίνουν τέτοιου είδους πράγματα, απευθυνόμαστε σε κάποιον που μπορεί να μας προστατεύσει και μπορεί να μας ενημερώσει.
Πριν από δύο εβδομάδες οι New York Times ανέφεραν το άρθρο του Sy Hersh;
Ανέφεραν καν τις διαψεύσεις; Όχι. Όχι ακόμα.
Αυτό είναι αρκετά, οι Γερμανοί θα έλεγαν ότι αυτό είναι πολύ αξιοσημείωτο.
Όπως είπε ήδη ο Jeffrey Sachs, ο εκπρόσωπος της CIA, ο ισχυρισμός είναι εντελώς και εντελώς ψευδής.
Όμως, γνωρίζοντας τη CIA, μπορώ να πω ότι οι άνθρωποι των δημοσίων σχέσεων της, δεν έχουν πολύ καλό ιστορικό.
Κανείς δεν θέλει να ανατρέξει 20 χρόνια πίσω στην ομιλία του Colin Powell ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Όλοι το ξέρουμε αυτό.
Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι απλά να πω: τι συνέβη πριν από αυτή την ομιλία: πριν από αυτή την ομιλία, κάποιος συνειδητοποιημένος πληροφοριοδότης έδωσε το κείμενο της ενημέρωσης του ΟΗΕ από τον Hussein Kamel, έναν από τους γαμπρούς του Saddam Hussein και ο οποίος ήταν ο επόπτης του ραδιολογικού βιολογικού χημικού και πυρηνικού προγράμματος.
Και είπε στους συνεντευξιαζόμενους του: τα πυρηνικά χημικά βιολογικά και πυραυλικά προγράμματα έχουν καταστραφεί.
Και τον ρώτησαν, πώς το γνωρίζει.
Και ο Kamel είπε: Εγώ ήμουν υπεύθυνος γι' αυτούς.
"Εννοώ ότι δεν ξέρω πώς λειτουργεί στη χώρα σας, αλλά όταν διατάζω να καταστραφεί κάτι, καταστρέφεται.
Ναι, πώς το ξέρεις; Το έλεγξες;
Λοιπόν, ναι, το έλεγξα".
Αυτός ήταν ο διάλογος, αλλά το Newsweek δημοσίευσε ρεπορτάζ που έλεγε ότι ο Hussein Kamel, ο πιο υψηλόβαθμος Ιρακινός αξιωματούχος που αυτομόλησε ποτέ από τον εσωτερικό κύκλο του Saddam Hussein, είπε στη CIA και στους Βρετανούς αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών και στους επιθεωρητές των ΗΠΑ το φθινόπωρο του 1995, ότι μετά τον πόλεμο του Κόλπου, το Ιράκ κατέστρεψε όλα τα χημικά και βιολογικά όπλα του και τους πυραύλους.
Ο Kamel είχε άμεση γνώση των όσων ισχυριζόταν ότι επί 10 χρόνια διοικούσε: τα πυρηνικά, χημικά, βιολογικά και πυραυλικά προγράμματα του Ιράκ.
Και σε μια κλασική υποτίμηση ο συγγραφέας John Barry στο Newsweek λέει ότι η ιστορία του αποστάτη εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν τα αποθέματα που αποδίδονται στο Ιράκ εξακολουθούν να υπάρχουν.

Στο σήμερα...

Στο σήμερα τώρα, ο McGovern ανέφερε ότι πρέπει να αμφισβητηθεί το "απρόκλητο".
Ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Έχουμε ακούσει πάνω από εκατό φορές ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν απρόκλητη.
Αυτό πηγαίνει πίσω στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ παρά την υπόσχεση ότι δεν θα γίνει.
Είχα μια προσωπική εμπειρία με έναν από τους κύριους συμβούλους του Gorbachev.
Το όνομά του είναι Kuvaldine Victor Borisovich, και περίπου οκτώ χρόνια πριν τον είδα στη Μόσχα και του είπα: γιατί αυτή η συμφωνία, δεν καταγράφηκε, και είπε κύριε McGovern, θα σας πω τους συνήθεις λόγους: οι Γερμανοί δεν είχαν ακόμα αγοράσει, και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας υπήρχε ακόμα.
Αλλά, πραγματικά και αληθινά, McGovern, να τι ήταν: σας εμπιστευτήκαμε.
Τώρα, όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του πώς το ΝΑΤΟ υπερδιπλασιάστηκε σε μέγεθος με όλες τις χώρες προς τα ανατολικά, περισσότερο από την υποσχεθείσα από τον υπουργό Εξωτερικών James Baker] μια ίντσα προς τα ανατολικά.
Δεν θέλω να επιμείνω σε αυτό το σημείο.
Είναι απλά ότι, ε, ξέρετε, είναι κάτι περισσότερο από τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.
Όταν η Κριμαία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, ο Putin σηκώθηκε ένα μήνα αργότερα, και είπε: έπρεπε να προσαρτήσουμε την Κριμαία λόγω του πραξικοπήματος στο Κίεβο τον Φεβρουάριο του 2014, και ακόμη πιο σημαντικό από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για την Ουκρανία ήταν η προοπτική ότι βαλλιστικοί πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς θα τοποθετούνταν στην περιφέρεια των Ηνωμένων Πολιτειών [εννοούσε εδώ "Ρωσία"], την οποία πράγματι αυτοί [οι ΗΠΑ] είναι σε θέση να το κάνουν, επειδή υπάρχουν θέσεις στη Ρουμανία και την Πολωνία που φιλοξενούν πυραύλους Tomahawk, πυραύλους cruise και τελικά θα φιλοξενήσουν υπερηχητικούς πυραύλους.
Αυτό είναι πολύ πολύ σοβαρό.
Ο Putin έκανε αυτή την επισήμανση τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όχι πέρυσι, αλλά πρόπερσι, μιλώντας με τον επικεφαλής των στρατιωτικών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης