Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Άγνωστο... το τελικό ύψος των επιτοκίων - Θα συνεχίσουμε να τα αυξάνουμε μέχρι ο πληθωρισμός να υποχωρήσει

Lagarde (ΕΚΤ): Άγνωστο... το τελικό ύψος των επιτοκίων - Θα συνεχίσουμε να τα αυξάνουμε μέχρι ο πληθωρισμός να υποχωρήσει
Το τελικό ύψος θα καθοριστεί με βάση τα δεδομένα από την οικονομία,ανέφερε η Lagarde
Σχετικά Άρθρα
Άγνωστο... το τελικό ύψος των επιτοκίων, σύμφωνα με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, η οποία επανέλαβε τη δέσμευση του διοικητικού συμβουλίου να συνεχίσει τις αυξήσεις μέχρι ο πληθωρισμός να υποχωρήσει.
Το τελικό ύψος θα καθοριστεί με βάση τα δεδομένα από την οικονομία, πρόσθεσε.
Η Lagarde ουσιαστικά απέφυγε να απαντήσει και υποστήριξε ότι «η πραγματικά ειλικρινή απάντηση είναι ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας.
Το κόστος δανεισμού θα πρέπει να παραμείνει σε ένα επίπεδο που θα καταστήσει περιοριστική την οικονομική δραστηριότητα.
Αυτό που είναι απόλυτα σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε ο πληθωρισμός να επιστρέψει στο 2%».
Σύμφωνα με τη Lagarde, η Ευρωζώνη θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τα επιτόκια δεν θα επιστρέψουν εκεί που ήταν τα προηγούμενα χρόνια.
Η πρόσθετη αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης είναι "ακόμη στο τραπέζι", τονίζοντας ότι ο πληθωρισμός στην περιοχή παραμένει "πολύ υψηλός".
"Ενώ είμαστε βέβαιοι ότι οι τιμές θα μειωθούν, ο πληθωρισμός είναι σήμερα πολύ υψηλός", δήλωσε χαρακτηριστικά η Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης