Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Ουκρανών: Αργά ή γρήγορα το Bakhmut θα πέσει στους Ρώσους

Παραδοχή Ουκρανών: Αργά ή γρήγορα το Bakhmut θα πέσει στους Ρώσους
Σχετικά Άρθρα
Δεν υπάρχει κανένα νόημα να το κρατάμε με κάθε κόστος υποστηρίζει Ουκρανός βουλευτής

Στην παραδοχή ότι αργά ή γρήγορα οι Ουκρανοί θα πρέπει να φύγουν από το Bakhmut προχωρά ο Ουκρανός βουλευτής Serhiy Rakhmanin, τη στιγμή πάντως που το Κίεβο εξακολουθεί να στέλνει ενισχύσεις προκειμένου να υπερασπιστούν την πόλη που έχει γίνει εδώ και μήνες σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης στην επαρχία του Donetsk.
«Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να αφήσουμε το Bakhmut.
Δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να το κρατάμε με κάθε κόστος.
Αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα υπερασπιστούμε το Bakhmut για διάφορους λόγους, όπως το να επιφέρουμε στους Ρώσους όσο το δυνατόν περισσότερες απώλειες είναι δυνατό και να τους αναγκάσουμε να χρησιμοποιούν πυρομαχικά και πόρους.
Καμία γραμμή άμυνας δεν θα πρέπει να καταρρεύσει.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να το επιτύχουμε αυτό, είτε μια οργανωμένη υποχώρηση είτε μια απλή μάχη» υποστήριξε ο Rakhmanin.

Όχι με κάθε κόστος

Την ίδια θέση φαίνεται να συμμερίζεται ο Alexander Rodnyansky, ένας εκ των συμβούλων του προέδρου Zelensky είπε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα μπορούσαν να αποσυρθούν στρατηγικά από το Bakhmut, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
Σύμφωνα με τον Rodnyansky, οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώσουν το Bakhmut και χρησιμοποιούν για αυτό, τις καλύτερες, πιο εκπαιδευμένες αλλά και πιο έμπειρες στρατιωτικές τους δυνάμεις, ανάμεσα τους και τη Wagner.
«Ο στρατός μας προφανώς θα σταθμίσει όλες τις επιλογές.
Μέχρι στιγμής, έχουν κρατήσει την πόλη, αλλά, αν χρειαστεί, θα αποσυρθούν στρατηγικά γιατί δεν πρόκειται να θυσιάσουμε όλους τους ανθρώπους μας για το τίποτα.
Εναπόκειται στον ουκρανικό στρατό να αποφασίσει εάν πρέπει να αποσυρθούν» υποστήριξε ο Rodnyansky, τονίζοντας ότι ακόμα και εάν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, αυτό δεν θα σήμαινε ότι η Ρώσοι θα μπορούσαν να προχωρήσουν πολύ γρήγορα στην κατάληψη της πόλης.

Καμία απόφαση ακόμα

Πάντως, στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει τέτοια απόφαση ακόμα», για να αποσυρθούν οι ουκρανικές δυνάμεις από το Bakhmut.
«Οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να έχουν κέρδη στο Bakhmut και δεν σταματούν να τη βομβαρδίζουν» ανέφερε ο γενικός επικεφαλής του ουκρανικού στρατού.
Εκτιμάται ότι 4.500 άμαχοι, ανάμεσα τους και τουλάχιστον 48 παιδιά, εξακολουθούν να παραμένουν στην πόλη.

Περισσότερες δυνάμεις

Παρά τις παραδοχές αυτές το Κίεβο στέλνει ολοένα και περισσότερες δυνάμεις στο Bakhmut, την πόλη σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Anna Malyar ανακοίνωσε πως πρόσθετες ουκρανικές δυνάμεις θα σταλούν στο Bakhmut, όπου όπως είπε, είναι και το επίκεντρο των εχθροπραξιών.
«Η κατάσταση εκεί είναι πραγματικά τεταμένη» ανέφερε η Malyar, υποστηρίζοντας πως συνεχίζονται οι σοβαρές μάχες.

Wagner: Λυσσαλέα αντίσταση

Για λυσσαλέα αντίσταση δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών στο Bakhmut κάνει λόγο ο Yevgeny Prigozhin, ο επικεφαλής και ιδρυτής της ιδιωτικής ρωσικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner που μάχεται στη συγκεκριμένη περιοχή.
Σύμφωνα με τον Prigozhin, οι Ουκρανοί στέλνουν επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στο Bakhmut σε μια προσπάθεια να κρατήσουν υπό τον έλεγχο τους την πόλη αυτή με κάθε κόστος.
«Ο ουκρανικός στρατός ρίχνει επιπλέον εφεδρείες στο Bakhmut και προσπαθεί να κρατήσει την πόλη με όλη του τη δύναμη.
Δεκάδες χιλιάδες μαχητές του ουκρανικού στρατού προβάλλουν λυσσαλέα αντίσταση.
Ο φόρος αίματος των μαχών αυξάνεται μέρα με την ημέρα» ανέφερε σε σύντομο μήνυμα του ο Prigozhin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης