Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απελπισμένες προσπάθειες των Ουκρανών στο Bakhmut, εξετάζουν και υποχώρηση – Οι Ρώσοι καταλαμβάνουν και το Kupyansk

Απελπισμένες προσπάθειες των Ουκρανών στο Bakhmut, εξετάζουν και υποχώρηση – Οι Ρώσοι καταλαμβάνουν και το Kupyansk
Το ιστορικό με τα drones και η κλιμάκωση
(upd 10) Οι Ουκρανοί δίνουν τις τελευταίες μάχες στο Bakhmut αφού η Ουκρανική πόλη βρίσκεται υπό επιχειρησιακή περικύκλωση από τις ρωσικές δυνάμεις.
Ενώ συνεχίζουν να στέλνουν εφεδρείες παρ΄ ότι έχασαν το 70% των επίλεκτων δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί… ορισμένοι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν αποκλείουν και στρατηγική αποχώρηση από το Bakhmut αφού η πόλη νομοτελειακά θα περάσει στα χέρια των Ρωσικών δυνάμεων….
Από τους 72.000 κατοίκους έχουν απομείνει μόνο 3.500 κάτοικοι…
Και ενώ στο μέτωπο η Ρωσία έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν επίθεση με Drones κατά της Κριμαίας ενώ κάποια έφθασαν και σε ρωσικό έδαφος.
Όλα τα drones καταρρίφθηκαν από την ρωσική αεράμυνα.
Την ίδια ώρα και βορειοανατολικά κοντά στο Kharkiv οι Ρώσοι είναι πολύ κοντά στην κατάληψη της πόλης Kupyansk,  την οποία και εκκενώνουν οι Ουκρανοί.

Κοντά στην κατάληψη του Kupyansk οι Ρώσοι

Η Ουκρανία διέταξε στις 2/3/2023 τους ευάλωτους πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη Kupyansk, στο βορειοανατολικό μέτωπο, η οποία αναμένεται να πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση.
«Η υποχρεωτική απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά και των κατοίκων που αντιμετωπίζουν δυσκολία στη μετακίνησή τους ξεκίνησε στην κοινότητα του Kupyansk, λόγω του συνεχούς βομβαρδισμού της από τις ρωσικές δυνάμεις» ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση του Kharkiv.
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Kharkiv, Oleg Sinegoubov, είπε ότι πολλές κοινότητες, μεταξύ των οποίων και το Kupyansk, βομβαρδίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.
Το Kupyansk απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από το Kharkiv.
Πριν από τον πόλεμο ζούσαν εκεί περίπου 30.000 άνθρωποι.
Οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη πριν από έναν χρόνο, όμως οι Ουκρανοί την ανακατέλαβαν τον Σεπτέμβριο, έπειτα από μια αιφνιδιαστική αντεπίθεση.
Οι ρωσικές δυνάμεις, μετά και την επιστράτευση χιλιάδων εφέδρων, πέρασαν πρόσφατα με τη σειρά τους στην αντεπίθεση.

Το Bakhmut η πόλη αντίστασης των Ουκρανών καταρρέει

Τα ρωσικά στρατεύματα επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου στο βόρειο τμήμα του Bakhmut ενώ για πρώτη φορά εισέβαλλαν και από τα νότια στο Bakhmut.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται στην περιοχή dachas κοντά στο Ugledar αλλά και στην πόλη Mariinka.
Μόνο την 1η Μαρτίου 2023 οι Ουκρανοί έχασαν 432 στρατιώτες στο Krasniy-Liman και στην περιοχή του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών των Ουκρανών κοντά στη Kherson με πυραύλους υψηλής ακρίβειας.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται κοντά στο Sinkovka, στο Nevskoye, στην Debrova, στη Mariinka.

Δεν έχουν λάβει ακόμη απόφαση αποχώρησης οι Ουκρανοί από το Bakhmut

Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για υποχώρηση από το Bakhmut, υποστήριξε ο εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Sergey Cherevaty.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, μια απόσυρση είναι δυνατή, εάν η απειλή για το προσωπικό γίνει μεγαλύτερη από την «ανάγκη να κρατηθεί το έδαφος».
Τότε ο ουκρανικός στρατός θα υποχωρήσει «με οργανωμένο τρόπο και χωρίς πανικό».
Ο Σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου για οικονομικά θέματα δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να πραγματοποιήσουν μια «στρατηγική υποχώρηση» από το Bakhmut για να σώσουν ανθρώπους.
Το Artyomovsk στα ρωσικά ή Bakhmut στα Ουκρανικά βρίσκεται στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα του Donetsk και λειτουργεί ως σημαντικός κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης για προμήθειες στην ουκρανική ομάδα δυνάμεων στο Donbass.

Παραδοχή Ουκρανών: Αργά ή γρήγορα το Bakhmut θα πέσει

Στην παραδοχή ότι αργά ή γρήγορα οι Ουκρανοί θα πρέπει να φύγουν από το Bakhmut προχωρά ο Ουκρανός βουλευτής Serhiy Rakhmanin, τη στιγμή πάντως που το Κίεβο εξακολουθεί να στέλνει ενισχύσεις προκειμένου να υπερασπιστούν την πόλη που έχει γίνει εδώ και μήνες σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης στην επαρχία του Donetsk.
«Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να αφήσουμε το Bakhmut.
Δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να το κρατάμε με κάθε κόστος.
Αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα υπερασπιστούμε το Bakhmut για διάφορους λόγους, όπως το να επιφέρουμε στους Ρώσους όσο το δυνατόν περισσότερες απώλειες είναι δυνατό και να τους αναγκάσουμε να χρησιμοποιούν πυρομαχικά και πόρους.
Καμία γραμμή άμυνας δεν θα πρέπει να καταρρεύσει.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να το επιτύχουμε αυτό, είτε μια οργανωμένη υποχώρηση είτε μια απλή μάχη» υποστήριξε ο Rakhmanin.

Νέες Ουκρανικές δυνάμεις φθάνουν στο Bakhmut

Πρόσθετες μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων θα αναπτυχθούν εκ νέου στο Bakhmut, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Α. Malyar.


Οργή Putin για Ουκρανούς σαμποτέρ

Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin αναφερόμενος στην εισβολή Ουκρανών σαμποτέρ στο ρωσικό έδαφος, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Bryansk που συνορεύει με την Ουκρανία.
Σε δηλώσεις του ο Putin έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια και για έγκλημα, υποστηρίζοντας πως οι Ουκρανοί σαμποτέρ πέρασαν τα σύνορα και άρχισαν να πυροβολούν κατά απλών πολιτών.
Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, από την επίθεση των Ουκρανών έχει σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος.

Πυροβόλησαν πολίτες

«Σήμερα έκαναν άλλη μια τρομοκρατική ενέργεια, άλλο ένα έγκλημα.
Μπήκαν στη συνοριακή περιοχή και άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών.
Είδαν ότι επρόκειτο για ένα αυτοκίνητο πολιτών, είδαν ότι σε αυτό κάθονταν πολίτες και παιδιά.
Ήταν ένα συνηθισμένο Niva, αλλά άνοιξαν πυρ εναντίον τους» υποστήριξε ο πρόεδρος Putin, τη στιγμή πάντως που αποτελεί ερωτηματικό το εάν αυτή η κίνηση των Ουκρανών, θα μπορούσε να αλλάξει τη «φύση» της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Προειδοποίηση Scholz σε Κίνα: Μη στείλετε όπλα στη Ρωσία

Σαφή προειδοποίηση στην Κίνα να μη στείλει όπλα στη Ρωσία απηύθυνε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, ο οποίος παράλληλα κάλεσε το Πεκίνο να ασκήσει πίεση στη Μόσχα προκειμένου να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για το Ουκρανικό.
«Το μήνυμα μου στο Πεκίνο είναι ξεκάθαρο:
Χρησιμοποιείστε την επιρροή σας στη Μόσχα για να την ωθήσετε να αποσύρει τα στρατεύματα της.
Και μην παραδώσετε οποιοδήποτε όπλο στην επιθετική Ρωσία» είπε μιλώντας στο γερμανικό Κοινοβούλιο ο Scholz, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευση του για το γεγονός ότι η Κίνα δεν έχει καταδικάσει ακόμα τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ρωσικά πλοία με 32 πυραύλους Kalibr στην Μαύρη Θάλασσα

Στη Μαύρη Θάλασσα υπάρχουν πέντε ρωσικά πυραυλοφόρα που μεταφέρουν συνολικά 32 πυραύλους Kalibr.
Από την 1η Μαρτίου, 17 Ρωσικά σκάφη βρίσκονται σε υπηρεσία μάχης στη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων πέντε πυραυλοφόρων με συνολικά 32 πυραύλους Kalibr..

Οι ρώσοι κατέρριψαν και τα δέκα Ουκρανικά drones στην Κριμαία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι δέκα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στάλθηκαν εναντίον της Κριμαίας ενώ η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψες και τα 10 drones.
«Αποτρέψαμε μια προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει μια μαζική επίθεση με drone στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Έξι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από αντιαεροπορικούς πυραύλους και άλλα τέσσερα απενεργοποιήθηκαν από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου» δήλωσαν οι ρωσικές αρχές

Τι συνέβη με τα Ουκρανικά drones;

Το βράδυ της 1ης Μαρτίου δέκα μη επανδρωμένα drones καταρρίφθηκαν πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας.
Την απόπειρα μαζικής επίθεσης UAV στην Κριμαία επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Tουλάχιστον ένα από τα UAV ήταν πιθανότατα κινεζικής κατασκευής εμπορικά UAVs Mugin-5 γεμάτα με εκρηκτικά.
Είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί για τις επιθέσεις στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη πριν λίγο καιρό.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης με drones, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό drone «RQ-4B» εντοπίστηκε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Ο στρατός του ΝΑΤΟ συντονίζει πάντα τις ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, τα UAV αναχαιτίστηκαν στις βόρειες και δυτικές περιοχές της Κριμαίας, κοντά στις πόλεις Krasnoperekopsk, Tarkhankut και Yevpatoria.
Τα UAV εκτοξεύτηκαν από το αεροδρόμιο Shkolny στην Οδησσό και το Krasnoglinsky κοντά στο χωριό Artsiz στην περιοχή της Οδησσού.
Ενώ οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι δεν χτυπούν ρωσικό έδαφος, οι ρώσοι αποκάλυψαν ότι οι Ουκρανοί στοχεύουν ρωσικό έδαφος.

Το ιστορικό με τα drones και η κλιμάκωση

Τις τελευταίες ημέρες, πολλές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν διάφορες περιοχές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.
Το καθεστώς του Κιέβου και οι συνεργοί τους βρίσκονται αναμφίβολα πίσω από τις μαζικές απόπειρες να χτυπήσουν την Ρωσία.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής καμία από τις επιθέσεις δεν έχει οδηγήσει σε σημαντικές ζημιές.

Στις 26 Φεβρουαρίου, υπήρξαν αναφορές για επίθεση με drone στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Machulishchi που βρίσκεται κοντά στο Μινσκ και ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι χτυπήθηκε το ρωσικό αεροσκάφος A-50 AWACS.
Ωστόσο, οι δορυφορικές εικόνες δεν επιβεβαίωσαν καμία ζημιά στο αεροσκάφος.

Στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αρκετές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο έδαφος της Ρωσίας.
Ένα από τα UAV συνετρίβη στην περιοχή Surazhsky στην περιοχή Bryansk, χωρίς να φτάσει στο στόχο του.
Τέσσερα ουκρανικά UAV, γεμάτα με βρετανικής κατασκευής εκρηκτικά PE8 I23A1, αναχαιτίστηκαν από ρωσικό ηλεκτρονικό πόλεμο πάνω από την πόλη Belgorod.
Τα drones έπεσαν στους δρόμους, προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα εμπορικό κέντρο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι δύο εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν στις νότιες περιοχές από μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου, έχασαν τον έλεγχο και παρέκκλιναν από την τροχιά.

Ένας από τους στόχους των επιθέσεων ήταν μια αποθήκη πετρελαίου στην πόλη Tuapse, όπου ένα από τα βοηθητικά κτίρια υπέστη ζημιές.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, η εγκατάσταση θα μπορούσε να είχε δεχθεί επίθεση από ένα ισραηλινό τακτικό UAV Aerostar γεμάτο με εκρηκτικά.

Το δεύτερο UAV ήταν το σοβιετικής κατασκευής Tu-141 Strizh, το οποίο συνετρίβη κοντά στο χωριό Novy στην Adygea, προκαλώντας ζημιές σε μια τοπική φάρμα.

Για πρώτη φορά, ένα ουκρανικό UAV έφτασε στην περιοχή της Μόσχας.
Το ουκρανικής κατασκευής UJ-22 Airborne συνετρίβη κοντά σε βενζινάδικο στην περιοχή Kolomenskoye.
Πιθανώς, πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τη ρωσική αεράμυνα και πιάστηκε σε κλαδιά ή έχασε τον δρόμο του….
Ο εναέριος χώρος έκλεισε προσωρινά στην περιοχή του Λένινγκραντ.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ένας προσομοιωτής UAV του ΝΑΤΟ εντοπίστηκε στον αέρα.
Αργότερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξήγησε το περιστατικό ως έλεγχο ετοιμότητας.
Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος, πολλά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ επιχείρησαν ταυτόχρονα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Στις 28 Φεβρουαρίου, ένα αμερικανικό drone RQ-4B, βρετανικό RC-135 συνοδευόμενο από δύο τακτικά αεροσκάφη Typhoon, ένα γαλλικό E-3F και ένα ιταλικό αεροσκάφος G-550 AWACS εντοπίστηκαν στην περιοχή.
Αυτά είναι απόδειξη ότι ο ουκρανικός στρατός δεν χρησιμοποιεί μόνο όπλα του ΝΑΤΟ για να χτυπήσει τη Ρωσία, αλλά αυτές οι επιχειρήσεις συντονίζονται επίσης στενά από τους δυτικούς προστάτες του Ουκρανικού καθεστώτος…..

Kharkiv_Battle_Map_Draft_March_12023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_March_12023.png

1march2023_Military_Situation_in_region_of_Donbass-768x1021.jpg

website_1.jpg

Το ρωσικό αεροσκάφος A-50 AWACS, απέτυχε η προσπάθεια των Ουκρανών να το χτυπήσουν
A-50U.jpg

airfield1-768x436.jpg

airfield-768x434.jpg

Ουκρανικό drones κατέπεσε... από μονάδα ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας
Mugin_5-768x790.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης