Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτο έτος κερδών για την παγκόσμια νεο-τράπεζα Revolut – Αμφισβητεί τα στοιχεία η BDO

tags :
Πρώτο έτος κερδών για την παγκόσμια νεο-τράπεζα Revolut – Αμφισβητεί τα στοιχεία η BDO
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η επέκταση στον κλάδο λιανικής και τα αυξημένα έσοδα σε όλες τις μεγάλες σειρές προϊόντων «είχαν ως αποτέλεσμα ισχυρές οικονομικές μετρήσεις για την παγκόσμια οικονομική σούπερ εφαρμογή κατά το πρώτο πλήρες έτος κερδών της»…
Κέρδη για πρώτη φορά στον λειτουργικό της ορίζοντα ανακοίνωσε για τη χρήση που έληξε τον Δεκέμβριο του 2021 η neobank Revolut.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η επέκταση στον κλάδο λιανικής και τα αυξημένα έσοδα σε όλες τις μεγάλες σειρές προϊόντων «είχαν ως αποτέλεσμα ισχυρές οικονομικές μετρήσεις για την παγκόσμια οικονομική σούπερ εφαρμογή κατά το πρώτο πλήρες έτος κερδών της».
Ειδικότερα, τα έσοδα από προϊόντα όπως πληρωμές, συνδρομές, Revolut Business και Exchange and Wealth, τριπλασιάστηκαν σε 636 εκατομμύρια στερλίνες.
Επίσης, η εταιρεία ενέγραψε προσαρμοσμένα EBITDA 100,3 εκατομμύρια στερλίνες και καθαρά κέρδη 26,3 εκατ. στερλίνες.
Λόγω του αυξημένου ποσοστού στα έσοδα από προϊόντα υψηλότερου περιθωρίου κέρδους, το Μικτό Περιθώριο της Revolut αυξήθηκε από 33% το 2020 σε 70% για το 2021.
Εν τω μεταξύ, τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν μόνο κατά 37%, επιδεικνύοντας ισχυρή λειτουργική μόχλευση.
Η ισχυρή οικονομική απόδοση της Revolut το 2021 οφειλόταν επίσης εν μέρει στην αύξηση άνω του 50% στους εβδομαδιαίους ενεργούς πελάτες λιανικής.
Αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση της μέσης δαπάνης ανά χρήστη, η οποία αυξήθηκε κατά 10%, υποδηλώνει μια βαθύτερη ενσωμάτωση της Revolut στην οικονομική ζωή των πελατών.
Τέλος, τα υπόλοιπα των καταθέσεων πελατών αυξήθηκαν επίσης σημαντικά σε ετήσια βάση, φτάνοντας συνολικά τα 7,4 δισ. στερλίνες τον Δεκέμβριο του 2021 (2020: £4,6 δις). αύξηση 58%.
Ο Nik Storonsky, Διευθύνων Σύμβουλος, σχολίασε: «Πετύχαμε το πρώτο μας πλήρες έτος κερδών και δείξαμε ότι μπορούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη πελατών, σε κλίμακα, και να αυξήσουμε τα έσοδα σε όλες τις σειρές προϊόντων μας».

Αμφισβητεί η BDO

Στο μεταξύ, ο ελεγκτής της Revolut προειδοποίησε ότι η εταιρεία μπορεί να έχει δηλώσει εσφαλμένα το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της για το 2021.
Όπως ανέφερε, δεν μπορεί να επαληθεύσει πλήρως έσοδα 477 εκατ. στερλινών -συμπεριλαμβανομένου του τμήματος συναλλάγματος και διαχείρισης πλούτου, το οποίο περιλαμβάνει και κρυπτονομίσματα.
Συνεπώς, η ελεγκτική εταιρεία ανέφερε στην έκθεσή της ότι τα έσοδα της εταιρείας «μπορεί να είναι ουσιωδώς ανακριβή».
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η BDO έχει ασκήσει πιέσεις στη fintech να βελτιώσει τους εσωτερικούς της ελέγχους, αφότου οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές διαπίστωσαν ότι υπάρχει «απαράδεκτα υψηλός» κίνδυνος «ουσιώδους σφάλματος» στα αποτελέσματα του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης