Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στο Bakhmut – Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν ανήλικα παιδιά στις μάχες – Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Σοκ στο Bakhmut – Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν ανήλικα παιδιά στις μάχες – Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Ένα λεωφορείο με νεαρούς κάτω των 18 ετών παρατηρήθηκε να φτάνει στην περιοχή Bakhmut και να φέρνει ανήλικους για να λάβουν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ρώσοι ερευνητές διερευνούν μονάδες νεοναζί της Ουκρανίας που χρησιμοποιούν ανήλικους σε επιχειρήσεις στο Donbass, ανακοίνωσε την Τετάρτη (1/3/2023) το γραφείο Τύπου της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ουκρανικοί νεοναζιστικοί σχηματισμοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ανηλίκους στις εχθροπραξίες.
Συγκεκριμένα, ένα λεωφορείο με νεαρούς κάτω των 18 ετών παρατηρήθηκε να φτάνει στην περιοχή Bakhmut και να φέρνει ανήλικους για να λάβουν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου που απαγορεύουν τη συμμετοχή παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις.
«Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας θα διερευνήσει τις σχετικές περιστάσεις και θα δώσει νομική αξιολόγηση των ενεργειών όλων όσων συμπράττουν σε αυτές», ανέφερε το γραφείο Τύπου στο μία δήλωση.
Σύμφωνα με την πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Lugansk περίπου 30 ανήλικοι έφτασαν στο Bakhmut στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στις τάξεις του νεοναζιστικού τάγματος Aidar της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης