Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός Γάλλος ποδοσφαιριστής, Ζιστ Φοντέν

«Έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός Γάλλος ποδοσφαιριστής, Ζιστ Φοντέν
Ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (1/3) από την οικογένειά του
Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου, Ζιστ Φοντέν, ο οποίος είχε σημείωσε 13 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958, αριθμός ρεκόρ.
Ο Ζιστ Φοντέν δεν είναι πια μαζί μας. Ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (1/3) από την οικογένειά του.
Ο Φοντέν υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς όλων των εποχών ψηφίστηκε 30ός καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα. Ο εκλιπών διατηρεί το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ, καθώς στο Παγκόσμιο Κύπελλο που φιλοξενήθηκε το 1958 στη Σουηδία, βρήκε 13 φορές δίχτυα με τα χρώματα της εθνικής Γαλλίας σε μόλις έξι αγώνες στο τουρνουά.
Ο θρυλικός γκολτζής γεννήθηκε στο Μαρόκο αλλά εκπροσώπησε τη Γαλλία διεθνώς.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Φοντέν σκόραρε επίσης 30 φορές σε μόλις 21 ματς με τους «τρικολόρ».
Δυστυχώς η καριέρα του θρυλικού Γάλλου ποδοσφαιρική διακόπηκε από τραυματισμούς, καθώς ο Ζιστ Φοντέν σταμάτησε την καριέρα του σε ηλικία 28 ετών. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να αφήσει το στίγμα του στο χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς δούλεψε και ως προπονητής με θητείες στη Γαλλία, της Λουσόν, της PSG, τη Τουλούζ και το Μαρόκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης