Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαφές μήνυμα ΗΠΑ: Οι Ουκρανοί θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν για τα όπλα τους

Σαφές μήνυμα ΗΠΑ: Οι Ουκρανοί θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν για τα όπλα τους
Μεγάλη διαφορά για τους Αμερικάνους φορολογούμενους αναφέρει Ρεπουμπλικάνος βουλευτής
Σχετικά Άρθρα
Σαφές μήνυμα ότι η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία δεν μπορεί να είναι απεριόριστη αποτελεί η τοποθέτηση της βοηθού υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδιας για τις υποθέσεις διεθνούς ασφάλειας, Celeste Wallander, η οποία τόνισε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να αρχίσει να πληρώνει για τα όπλα που της παρέχονται.
Από την πλευρά του ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων από την Καλιφόρνια, Mike Garcia υποστήριξε ότι θα είχε μεγάλη διαφορά για τους Αμερικάνους φορολογούμενους εάν η Ουκρανία άρχιζε να αγοράζει όπλα, αντί να τα αποκτά δωρεάν, παρά το γεγονός ότι είναι προφανές πως το Κίεβο αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.
Αποτελεί πάντως ερωτηματικό το πώς ακριβώς η Ουκρανία θα μπορούσε να πληρώνει για τα όπλα που χρησιμοποιεί στις στρατιωτικές συγκρούσεις της με τη Ρωσία, από τη στιγμή που όλη η ουκρανική οικονομία είναι απόλυτα εξαρτώμενη από τη βοήθεια της Δύσης, χωρίς την οποία δεν μπορεί να καλύψει ούτε καν τις βασικές της ανάγκες.

Δεν έχουν κάνει σημαντικές αγορές

Μάλιστα η Wallander υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν ακόμα κάνει σημαντικές αγορές από τις αμερικανικές στρατιωτικές εταιρείες.
«Δεν έχουν αυτή την πρόβλεψη στον προϋπολογισμό τους αυτή τη στιγμή, αλλά θα πρέπει να αρχίσουν να αποκτούν κάποια [στρατιωτικά] κεφάλαια.
Είναι πολύ καλή ιδέα ότι πρέπει να τους κάνουμε να αρχίσουν να σχεδιάζουν τις δικές τους αμυντικές δαπάνες και οτιδήποτε άλλο θα κάνουμε για να τους υποστηρίξουμε» υπογράμμισε η Wallander.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Chuck Schumer, το Κογκρέσο ενέκρινε 113 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία καθ’όλη τη διάρκεια του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης