Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτο θέμα στον διεθνή Τύπο η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Αναζητούνται επιζώντες μέσα σε συντρίμμια

Πρώτο θέμα στον διεθνή Τύπο η σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Αναζητούνται επιζώντες μέσα σε συντρίμμια
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να απεγκλωβίσουν επιβάτες
Σχετικά Άρθρα
Πρώτο θέμα στον διεθνή Τύπο είναι η ασύλληπτη σιδηροδρομική τραγωδία που καταγράφηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023, όταν επιβατική αμαξοστοιχία με 350 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία φορτωμένη με κοντέινερ που κινούταν στην ίδια γραμμή, ερχόμενη από Θεσσαλονίκη, στο ύψος του Ευαγγελισμού, κοντά στα Τέμπη.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη (σε εκείνο το σημείο η επιβατική αμαξοστοιχία Inter - City κινείται με μια ταχύτητα της τάξης των 160 χλμ/ώρα), με αποτέλεσμα τα πρώτα βαγόνια και των δύο αμαξοστοιχίων να έχουν μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα ενώ προκλήθηκε και φωτιά, η οποία κατασβέστηκε στη συνέχεια.
Βάσει των τελευταίων επίσημων στοιχείων, μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε 32 ενώ από τους 85 τραυματίες, αυτή τη στιγμή οι 53 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.
Την ίδια στιγμή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να ανασηκώσουν το ένα βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που έχει καταπλάκώσει άλλα δύο βαγόνια, στα οποία εκτιμάται ότι έχουν εγκλωβιστεί άνθρωποι.

CNN: Τουλάχιστον 32 νεκροί και 85 τραυματίες από σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα

Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε μια απελπισμένη αναζήτηση επιζώντων μετά τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στην κεντρική Ελλάδα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες, αναφέρει το CNN.
Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 85 τραυματίστηκαν όταν επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε περισσότερους από 350 ανθρώπους συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στα Τέμπη, στην κεντρική Ελλάδα, κοντά στην πόλη της Λάρισας, ανακοίνωσε η Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία.
"Μόλις ακούσαμε έναν κρότο... το βαγόνι (της αμαξοστοιχίας) άρχισε να περιστρέφεται, πριν καταλήξει στο πλάι όταν καταφέραμε να βγούμε", δήλωσε ένας άνδρας επιβάτης στην ελληνική δημόσια ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ.
"Ήταν 10 εφιαλτικά δευτερόλεπτα με φωτιά, δεν μπορούσες να δεις πολλά πράγματα από τον καπνό", είπε ένας δεύτερος επιβάτης.
Οι αρχές δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμη σαφές τι οδήγησε στη σύγκρουση.
Η Hellenic Train, η κύρια ελληνική σιδηροδρομική εταιρεία, εξαγοράστηκε από την Ferrovie dello Stato Italiane το 2017 και ελέγχεται πλέον πλήρως από την Trenitalia.
Η εταιρεία εκτελεί τόσο επιβατικές όσο και εμπορευματικές μεταφορές. Η κύρια γραμμή στην οποία προσφέρονται καθημερινά δρομολόγια είναι Αθήνα-Θεσσαλονίκη, αναφέρει το CNN.
3_39.JPG
ΑΡ: Σφοδρή σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα, σκοτώθηκαν 32 άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 85

Επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε εκατοντάδες ανθρώπους συγκρούστηκε με μεγάλη ταχύτητα με επερχόμενη εμπορική αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 32 άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 85, αναφέρει το ΑΡ.
Πολλά βαγόνια εκτροχιάστηκαν και τουλάχιστον τρία τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά τη σύγκρουση κοντά στην πόλη Τέμπη την Τρίτη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.
Τα σωστικά συνεργεία φώτισαν τη σκηνή με προβολείς πριν από τα ξημερώματα της Τετάρτης, καθώς έψαχναν εναγωνίως μέσα στα καπνίζοντα συντρίμμια για επιζώντες.
Επιζώντες δήλωσαν ότι αρκετοί επιβάτες πετάχτηκαν από τα παράθυρα των βαγονιών του τρένου λόγω της σύγκρουσης.
"Υπήρχαν πολλά μεγάλα κομμάτια σίδερων", δήλωσε ο Βασίλης Πολύζος, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο.
2_57.JPG
Guardian: Σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα: Τουλάχιστον 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τη σύγκρουση

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 85 τραυματίστηκαν μετά τη σύγκρουση δύο τρένων κοντά στην πόλη των Τεμπών στην κεντρική Ελλάδα, αναφέρει η Guardian.
Οι δύο αμαξοστοιχίες - μια επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από την Αθήνα προς τη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης και μια εμπορική αμαξοστοιχία από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα, συγκρούστηκαν μετωπικά έξω από την πόλη της κεντρικής Ελλάδας, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
"Η σύγκρουση ήταν πολύ ισχυρή", είπε, προσθέτοντας ότι τα τέσσερα πρώτα βαγόνια εκτροχιάστηκαν, ενώ τα δύο πρώτα "καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς".
Ο κ. Αγοραστός είπε ότι περίπου 194 επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με λεωφορεία προς τη Θεσσαλονίκη.
1_74.JPG

Reuters: Δύο τρένα συγκρούστηκαν στην Ελλάδα, τουλάχιστον 32 νεκροί, 85 τραυματίες

Δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στην Ελλάδα σκοτώνοντας τουλάχιστον 32 ανθρώπους και τραυματίζοντας 85 αργά το βράδυ της Τρίτης, αναφέρει το Reuters, αλλά η αιτία του πιο θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες παραμένει ασαφής.
Μια υπεραστική επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από την Αθήνα προς τη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης συγκρούστηκε με μεγάλη ταχύτητα με μια εμπορική αμαξοστοιχία έξω από την πόλη της Λάρισας στην κεντρική Ελλάδα, δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Περίπου 250 επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια προς τη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία.
Ένας επιβάτης δήλωσε στην κρατική ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ ότι κατάφερε να διαφύγει αφού έσπασε το παράθυρο του τρένου με τη βαλίτσα του.
4_28.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης