Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρή καταγγελία Rheinmetall: Το Βερολίνο απειλείται - Έδωσαν συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, ξέμειναν και λείπουν τα πάντα

Σοβαρή καταγγελία Rheinmetall: Το Βερολίνο απειλείται - Έδωσαν συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, ξέμειναν και λείπουν τα πάντα
Ο επικεφαλής της εταιρείας Rheinmetall σημείωσε επίσης ότι σε περίπτωση σύγκρουσης στη Γερμανία, η χώρα δεν θα μπορούσε να αμυνθεί χωρίς τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού της λείπουν «τα πάντα» σε όλους τους αμυντικούς τομείς.
«Η Γερμανία παρέδωσε δύο συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία - τύπου Skynex και Skyranger, αφήνοντας την πρωτεύουσά της απροστάτευτη από αεροπορικές επιθέσεις», δήλωσε ο Armin Papperger, Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας μηχανικής Rheinmetall AG, σε συνέντευξή του στην Pioneer.
«Είχαμε δύο ολόκληρα συστήματα που θα μπορούσαν σίγουρα να υπερασπιστούν το Βερολίνο, αλλά αυτά τα συστήματα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία», είπε.
Ο Papperger εξήγησε ότι πρόκειται για συγκροτήματα Skynex και τα τελευταία προϊόντα από το αυτοπροωθούμενο σύστημα αεράμυνας Skyranger.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερα τέτοια συστήματα θα ήταν αρκετά για την προστασία του Βερολίνου, αλλά τώρα απειλείται.
Ο επικεφαλής της εταιρείας σημείωσε επίσης ότι σε περίπτωση σύγκρουσης στη Γερμανία, η χώρα δεν θα μπορούσε να αμυνθεί χωρίς τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού της λείπουν «τα πάντα» σε όλους τους αμυντικούς τομείς.
Είπε επίσης ότι τα τανκς που προμήθευσε η Δύση στην Ουκρανία δεν επαρκούν για να κατακτήσουν τα χαμένα εδάφη.
Η Ρωσία έστειλε ένα σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ την περασμένη άνοιξη λόγω των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι τυχόν αποστολές που περιέχουν όπλα για την Ουκρανία θα γίνουν νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.
Ο υπουργός Εξωτερικών Lavrov σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η συμμαχία εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση - όχι μόνο με την προμήθεια όπλων, αλλά και με την εκπαίδευση προσωπικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης