Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απογοητευτικά τα στοιχεία για τις επιχειρηματικές προσδοκίες - Σε αρνητικό έδαφος για 8ο συνεχόμενο μήνα

tags :
ΗΠΑ: Απογοητευτικά τα στοιχεία για τις επιχειρηματικές προσδοκίες - Σε αρνητικό έδαφος για 8ο συνεχόμενο μήνα
Oι επιχειρηματικές προσδοκίες συνέχισαν να επιδεινώνονται τον Ιανουάριο, αν και η απαισιοδοξία μειώθηκε
Σχετικά Άρθρα
Μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις επιχειρηματικές προσδοκίες της Πενσυλβάνια, του Νιου Τζέρσει και του Ντελαγουέρ, απογοητευτικά παραμένουν τα στοιχεία που δημοσιεύονται για τους πρόδρομους επιχειρηματικούς δείκτες και άλλων περιφερειών.
Συγκεκριμένα, απογοήτευσε ο PMI του Σικάγο, με 43,6 μονάδες (το πιο αδύναμο από τον Νοέμβριο), έναντι 44,3 μονάδων της προηγούμενης μέτρησης διαψεύδοντας τις προσδοκίες για ανάκαμψη στις 45,5 μονάδες, μέτρηση που υποδεικνύει ότι η απασχόληση πέφτει με ταχύτερο ρυθμό, οι νέες παραγγελίες συρρικνώνονται, η επιβράδυνση της παραγωγής επιταχύνει και οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο 6ος συνεχόμενος μήνας συρρίκνωσης (κάτω από τις 50 μονάδες) για τον PMI του Σικάγο.
Αντίστοιχα δείχνουν υποχώρηση και τα στοιχεία για τις επιχειρηματικές προσδοκίες της βιομηχανίας της Fed του Richmond, με το δείκτη να υποχωρεί από -11 μονάδες σε -16 (έναντι προσδοκιών για ανάκαμψη στο -5, με τις αποστολές να πέφτουν, τις νέες παραγγελίες σε βαθιά συρρίκνωση, τον αριθμό των εργαζομένων και τους μισθούς να υποχωρούν.
2023-02-28_07-41-29.jpg

Τέλος, οι επιχειρηματικές προσδοκίες του κλάδου υπηρεσιών της Fed του Ντάλας εμφάνισαν μια μέτρια βελτίωση, αλλά παραμένουν σε συρρίκνωση για δέκατο συνεχόμενο μήνα.
2023-02-28_07-46-55.jpg

Συνοπτικά: οι επιχειρηματικές προσδοκίες συνέχισαν να επιδεινώνονται τον Ιανουάριο, αν και η απαισιοδοξία μειώθηκε.
Ο γενικός δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας κατέγραψε για όγδοο συνεχόμενο μήνα αρνητική ένδειξη αλλά ανέβηκε έξι μονάδες στο -15,0.
Οι πιέσεις στις τιμές και στους μισθούς παρέμειναν υψηλές, αν και υπήρξε κάποια συγκράτηση στην αύξηση των τιμών των εισροών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης