Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζική επίθεση ουκρανικών drones στη Ρωσία - Έφτασαν μέχρι τη Μόσχα αλλά καταρρίφθηκαν από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα

Μαζική επίθεση ουκρανικών drones στη Ρωσία - Έφτασαν μέχρι τη Μόσχα αλλά καταρρίφθηκαν από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα
Η επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου σημειώθηκε στο Tuapse, το οποίο βρίσκεται περίπου 150 μίλια νοτιοανατολικά της χερσονήσου της Κριμαίας
Η Ρωσία δέχτηκε επίθεση από πολλαπλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη την Τρίτη 28/02, με ένα εξ αυτών να προκαλεί πυρκαγιά σε μια αποθήκη πετρελαίου στο νότιο τμήμα της χώρας και ένα άλλο να χτυπά σε περιοχή έξω από την πρωτεύουσα της Μόσχας.
Η επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου σημειώθηκε στο Tuapse, το οποίο βρίσκεται περίπου 150 μίλια νοτιοανατολικά της χερσονήσου της Κριμαίας, με το Reuters επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν:
«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσβησαν μια φωτιά σε μια αποθήκη πετρελαίου στη νότια Ρωσία τη νύχτα, αφού ένα drone εντοπίστηκε στον αέρα.
" Το σημαντικότερο είναι ότι το Tuapse απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη περιοχή που ελέγχεται από την Ουκρανία , η οποία παρουσιάζει σημαντική εμβέλεια αν υποθέσουμε ότι το UAV εκτοξεύτηκε από τους Ουκρανούς.
FqDH-QpWcAEwyxz.jpg

FqDH9KWXgAED37W.jpg

Οι πυρκαγιές που άρχισαν στις εγκαταστάσεις σβήστηκαν αφού επεκτάθηκαν σε μια περιοχή περίπου 200 τετραγωνικών μέτρων.
"Οι δεξαμενές πετρελαίου δεν επηρεάστηκαν. Δεν υπήρξε διαρροή προϊόντων πετρελαίου. Κανένας τραυματισμός", περιέγραψε ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Σεργκέι Μπόικο.
Ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή της Μόσχας την ίδια μέρα, με τον κυβερνήτη Αντρέι Βορόμπιοφ να λέει ότι πιθανότατα ήταν μια επιχείρηση με στόχο μη στρατιωτικές υποδομές.
"Αυτό συνέβη κοντά στο χωριό Gubastovo, ο στόχος ήταν πιθανώς μια αστική υποδομή, δεν υπέστη ζημιές.
Δεν υπάρχουν θύματα ή καταστροφές στο έδαφος", δήλωσε ο Vorobyov στο κανάλι του στο Telegram, όπως μεταφράστηκε από τους Moscow Times .
«Η FSB και άλλες αρμόδιες αρχές αντιμετωπίζουν την κατάσταση, τίποτα δεν απειλεί την ασφάλεια των κατοίκων», πρόσθεσε.
Οι Moscow Times σημειώνουν ότι μη επαληθευμένες αναφορές ανέφεραν ότι το drone ήταν ένα ουκρανικό UJ-22 Airborne που κατασκευάστηκε από την Ukrjet.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για άλλη μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη νότια Ρωσία, πολύ κοντά στην επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου που όπως λέει αναχαιτίστηκε.
dronestmap_1.png
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι «το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για να επιτεθεί σε μη στρατιωτικές υποδομές στην περιοχή του Κρασνοντάρ και στη Δημοκρατία των Αδύγεων». Υποστήριξε περαιτέρω, «Τα UAV εξουδετερώθηκαν από μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου».

Πιθανόν να υπήρξε επιπλέον περιστατικό με drone στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Belgorod. Η Daily Beast την περιέγραψε ως μια νύχτα χάους :

Τα πλήγματα ήταν μέρος αυτού που τα τοπικά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν ως «μαζική επίθεση με drone» που φαίνεται να έχει ενταθεί τις τελευταίες 24 ώρες.

Το πρωί της Δευτέρας, κάτοικοι μιας πολυκατοικίας στην περιοχή Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα μεσάνυχτα αφού ένα από τα τέσσερα drones συνετρίβη στο κτίριο, σύμφωνα με το Baza. Ένα άλλο drone προσγειώθηκε στην οροφή ενός σούπερ μάρκετ και εξερράγη, καίγοντας τις εγκαταστάσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης