Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Stoltenberg που «γκρεμίζει» τις βλέψεις Zelensky: «Πολύ μακρινό το σενάριο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ»

Παραδοχή Stoltenberg που «γκρεμίζει» τις βλέψεις Zelensky: «Πολύ μακρινό το σενάριο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ»
«Τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν προηγουμένως συμφωνήσει ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της συμμαχίας μας - Ταυτόχρονα όμως αυτή είναι μια μακρινή προοπτική», δήλωσε ο αξιωματούχος
«Οι χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έχουν ήδη συμφωνήσει να δεχτούν την Ουκρανία, αλλά τώρα αυτό το θέμα δεν είναι στην ημερήσια διάταξη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Yens Stoltenberg, παραδεχόμενος πως το εν λόγω σενάριο είναι αρκετά μακρινό.
«Τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν προηγουμένως συμφωνήσει ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της συμμαχίας μας.
Ταυτόχρονα όμως αυτή είναι μια μακρινή προοπτική», δήλωσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Φινλανδία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα είναι σημαντικό για τη συμμαχία να στηρίξει την Ουκρανία προκειμένου να τη βοηθήσει να επιβιώσει «ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος».
Ο επικεφαλής της Συμμαχίας πρόσθεσε ότι μετά το τέλος της σύγκρουσης, «είναι απαραίτητο να επιτευχθούν εγγυήσεις ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά, μεταξύ άλλων με την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του Κιέβου».

Το χρονικό 

Το Verkhovna Rada τον Δεκέμβριο του 2014 τροποποίησε δύο νόμους, εγκαταλείποντας το καθεστώς του κράτους εκτός μπλοκ.
Τον Φεβρουάριο του 2019, το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τροποποιήσεις στο σύνταγμα, καθορίζοντας την πορεία της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Η Ουκρανία έχει γίνει το έκτο κράτος που λαμβάνει το καθεστώς του ΝΑΤΟ Enhanced Opportunities Partner.
Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky υπέγραψε στις 28 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους αίτηση για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 23 Ιουνίου ενέκριναν την υποψηφιότητά της μαζί με τη Μολδαβία.
Για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, οι χώρες πρέπει να πληρούν αρκετές προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων και της ενίσχυσης της προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης