Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πρόωρη αλλά σε εξέλιξη μια διεθνής συμφωνία για την αντικατάσταση του δολαρίου

Ρωσία: Πρόωρη αλλά σε εξέλιξη μια διεθνής συμφωνία για την αντικατάσταση του δολαρίου
Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, θέλουμε περισσότερο χρόνο υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov
Σχετικά Άρθρα
Πρόωρη χαρακτήρισε τη διαδικασία για μια διεθνή συμφωνία για την αντικατάσταση του δολαρίου ως παγκόσμιου νομίσματος ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος πάντως υποστήριξε πως «η διαδικασία αποδολαριοποίησης είναι σε εξέλιξη».
Σε συνέντευξη του στη ρωσική εφημερίδα Izvestia, ο Peskov ρωτήθηκε για το εάν η Ρωσία είναι έτοιμη να αναλάβει μια διεθνή πρωτοβουλία για μια συμφωνία που θα βάζει τέλος στην κυριαρχία του δολαρίου.
«Πιστεύω πως θεωρητικά η Ρωσία είναι έτοιμη να το κάνει τώρα, αλλά δεν θα έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε.
Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Peskov.

Δεν φεύγουμε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Alexander Pankin μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, υπογράμμισε πως η Ρωσία δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
Όπως είπε, η Ρωσία εξακολουθεί να θεωρεί τον ΠΟΕ μια σημαντική πλατφόρμα για την προστασία των οικονομικών και εμπορικών συμφερόντων της.
«Μια πιθανή έξοδος της Ρωσίας από τον ΠΟΕ θα σήμαινε αυτομάτως την απόσυρση από τις διαδικασίες του διεθνούς καταμερισμού της εργασίας, καθώς θα περιόριζε τη συμμετοχή στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και θα επηρέαζε το επίπεδο και την ποιότητα των διεθνών οικονομικών σχέσεων.
Δεδομένης της βαθιάς ενσωμάτωσης της Ρωσίας στην παγκόσμια οικονομία, ένα τόσο ριζικό βήμα θα οδηγούσε σε μια τεχνητή αυτό-απομόνωση της εθνικής οικονομίας» είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης