Τελευταία Νέα
Διεθνή

CEO Ericsson: Μη βιώσιμη η δομή του κλάδου τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη - Περικοπή 8.500 θέσεων εργασίας

CEO Ericsson: Μη βιώσιμη η δομή του κλάδου τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη - Περικοπή 8.500 θέσεων εργασίας
Μη ανταγωνιστικός είναι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, λόγω του μεγάλου αριθμού των εταιρειών που χρηαστηριοποιούνται σε αυτόν, λέει ο Σουηδός  Börje Ekholm
Σχετικά Άρθρα
Ο διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Ericsson, Börje Ekholm, προειδοποίησε ότι η δομή του κλάδου τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης είναι πιθανώς μη βιώσιμη, και ζήτησε ενοποίηση σε ολόκληρη την περιοχή για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Το σχόλιο του Börje Ekholm διατυπώνεται λίγο μετά την ανακοίνωση της σουηδικής εταιρείας, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G στον κόσμο, ότι περικόπτει 8.500 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη για να μειώσει τα κόστη της.
«Το μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη είναι ότι οι πελάτες μας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δίκτυα και νομίζω ότι αυτό θα βλάψει την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson, Börje Ekholm, στο CNBC κατά το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Ερωτηθείς πώς μπορεί η περιοχή να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, ο Ekholm απάντησε: «Γνωρίζετε την άποψή μου για αυτό, πιστεύω ότι στην Ευρώπη πρέπει να γίνει μεγάλες ενοποιήσεις».
Ο Ekholm πρόσθεσε ότι σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ινδία, είχε γίνει ενοποίηση και υπάρχουν πλέον μόνο δύο ή τρεις φορείς σε εθνικό επίπεδο.
Στην Ευρώπη, ωστόσο, «υπάρχουν 200 πάροχοι, σχεδόν τέσσερις και πλέον σε κάθε χώρα. Είναι μια δομή του κλάδου που είναι πιθανώς μη βιώσιμη και που πρέπει να αντιμετωπιστεί», είπε ο Ekholm.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης