Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απρόσμενη άνοδος 8,1% για τις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο

ΗΠΑ: Απρόσμενη άνοδος 8,1% για τις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Ιανουάριο
Η αγορά κατοικιών στις ΗΠΑ πλήττεται ιδιαίτερα από την επιθετική νομισματική πολιτική της Fed
Σχετικά Άρθρα
Οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ κατέγραψαν τον Ιανουάριο την υψηλότερη αύξησή τους εδώ και 2,5 χρόνια αλλά η άνοδος των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων θα μπορούσε να καθυστερήσει την πολυαναμενόμενη ανάκαμψη της αγοράς κατοικιών.
Η Εθνική Ένωση Μεσιτών ανακοίνωσε ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών, με βάση τα τελικά στοιχεία, αυξήθηκαν κατά 8,1% τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξησή τους από τον Ιούνιο του 2020.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει άνοδο μόλις 1%.
Πρόκεται για τη δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση των μεταπωλήσεων κατοικιών, που ωστόσο ακόμη και με βάση τα τελικά στοιχεία, παρέμειναν τον Ιανουάριο 2023 μειωμένες κατά 22,4% έναντι του προηγούμενου έτους.
Η αγορά κατοικιών στις ΗΠΑ πλήττεται ιδιαίτερα από την επιθετική νομισματική πολιτική της Fed, με τις επενδύσεις σε κατοικίες να συρρικνώνονται για επτά συνεχόμενα τρίμηνα, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το 2009.
Το 30ετές σταθερό επιτόκιο των στεγαστικών δανείων αυξήθηκε κατά μέσο όρο στο 6,50% την περασμένη εβδομάδα από 6,32% την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού χρηματοδότησης στεγαστικών δανείων Freddie Mac.
2023-02-27_07-05-00.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης