Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Μικρή επιδείνωση για το οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο 2023

Ευρωζώνη: Μικρή επιδείνωση για το οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο 2023
Το κλίμα στις κατασκευές παρέμεινε σταθερό στο μπλοκ των 27 μελών

Η οικονομική εμπιστοσύνη στη ζώνη του ευρώ εξασθένησε ελαφρώς τον Φεβρουάριο, μετά τη βελτίωση που σημείωσε κατά το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) μειώθηκε κατά 0,1 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 99,7 τον Φεβρουάριο, πολύ κάτω από την πρόβλεψη της αγοράς για 101 μονάδες.
Το οικονομικό κλίμα στην ΕΕ ήρθε στο μισό τον Φεβρουάριο, καθώς ο δείκτης ESI παρέμεινε αμετάβλητος στο 97,8 τον Φεβρουάριο, ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης εμπιστοσύνης στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, η οποία αντισταθμίστηκε από την αύξηση της εμπιστοσύνης στο λιανικό εμπόριο και μεταξύ των καταναλωτών.
Το κλίμα στις κατασκευές παρέμεινε σταθερό στο μπλοκ των 27 μελών.
Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της ΕΕ, ο ESI μειώθηκε στην Ισπανία κατά 2 μονάδες και στη Γαλλία κατά 1,5 μονάδα, ενώ αυξήθηκε στις Κάτω Χώρες (αύξηση 2,9) και παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητος στη Γερμανία και την Ιταλία.
Εν τω μεταξύ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην οικονομία της ευρωζώνης ανέκαμψε κατά 1,7 μονάδες σε υψηλό έτους, στο μείον 19,0 τον Φεβρουάριο.
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ΕΕ αυξήθηκε επίσης για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, σημειώνοντας αύξηση 1,5 μονάδων σε μηνιαία βάση σε μείον 20,6 τον Φεβρουάριο.
Η ευρωζώνη/ευρωζώνη (EA19) αντιπροσωπεύει τα κράτη μέλη που χρησιμοποιούν το ενιαίο νόμισμα του μπλοκ - το ευρώ - ενώ η ΕΕ (EU27) περιλαμβάνει όλες τις χώρες μέλη της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης