Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - ναυάγιο με μετανάστες: Στους 61 οι νεκροί, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά – Στους 81 οι διασωθέντες

Ιταλία - ναυάγιο με μετανάστες: Στους 61 οι νεκροί, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά – Στους 81 οι διασωθέντες
Συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων
Σχετικά Άρθρα
Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών μεταναστών του ναυαγίου που σημειώθηκε στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Καλαβρίας στην νότια Ιταλία.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, στους 61 ανέρχονται οι νεκροί, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά, ενώ 81 είναι οι διασωθέντες, εκ των οποίων οι 20 νοσηλεύονται.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων, καθώς σύμφωνα με την Manuela Curra, αξιωματούχο της επαρχιακής κυβέρνησης οι επιζώντες δήλωσαν ότι περίπου 140 -150 άτομα επέβαιναν στο σκάφος.
Πάντως, σύμφωνα με την ακτοφυλακή, στο σκάφος που έπεσε σε βράχια επέβαιναν περίπου 120 άτομα, ενώ οι πυροσβεστικές αρχές έκαναν λόγο για «πάνω από 200 άτομα».
Το σκάφος που μετέφερε ανθρώπους με καταγωγή από το Αφγανιστάν, το Ιράν , τη Σομαλία και το Πακιστάν, είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σμύρνης «πριν από περίπου τέσσερις ημέρες» και εντοπίστηκε για πρώτη φορά περίπου 74 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή αργά το Σάββατο 25/2 από ένα αεροπλάνο που διαχειρίζεται η υπηρεσία συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Frontex, όπως ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία.

Νεκροί πάνω από 20 Πακιστανοί

Πάνω από 20 Πακιστανοί εκτιμάται ότι είναι μεταξύ των νεκρών του σκάφος που μετέφερε μετανάστες στην Ευρώπη, δήλωσε o πρωθυπουργός του Πακιστάν, Shehbaz Sharif.
«Οι αναφορές για τον πνιγμό πάνω από 20 Πακιστανών σε μια ναυτική τραγωδία στην Ιταλία προκαλούν βαθύ προβληματισμό και ανησυχία», ανέφερε ο Shehbaz Sharif. σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι έδωσε «οδηγίες στο υπουργείο Εξωτερικών να εξακριβώσει τα γεγονότα το συντομότερο δυνατόν και να ενημερώσει το έθνος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης