Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλώβητο από τις κυρώσεις το Εθνικό Ταμείο Πλούτου της Ρωσίας – Καταργεί το ευρώ εντός του 2023

Αλώβητο από τις κυρώσεις το Εθνικό Ταμείο Πλούτου της Ρωσίας – Καταργεί το ευρώ εντός του 2023
Οι προγραμματισμένες επενδύσεις από το Ταμείο θα προχωρήσουν κανονικά, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών σε ανακοίνωσή της την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023
Οι κυρώσεις της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν τη διαθεσιμότητα των περιουσιακών στοιχείων του Εθνικού Ταμείου Πλούτου (National Welfare Fund)
Όλες οι προγραμματισμένες επενδύσεις από το Ταμείο θα προχωρήσουν κανονικά, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών σε ανακοίνωσή της την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 το δέκατο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων, που περιλαμβάνει το Εθνικό Ταμείο Πλούτου της Ρωσίας.
Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι οι καταθέσεις του Ταμείου στην Τράπεζα της Ρωσίας ανέρχονται σε 10,46 δισεκατομμύρια ευρώ, 307,44 δισεκατομμύρια γιουάν, 551,27 τόνους χρυσού και 530,1 εκατομμύρια ρούβλια.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Vladimir Kolychev, το μερίδιο του ευρώ στα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου θα μηδενισθεί το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης