Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Η Ουκρανία θα αποφασίσει για το ζήτημα ανακατάληψης της Κριμαίας με την στήριξη των ΗΠΑ

Λευκός Οίκος: Η Ουκρανία θα αποφασίσει για το ζήτημα ανακατάληψης της Κριμαίας με την στήριξη των ΗΠΑ
Η Κριμαία έγινε ρωσικό έδαφος τον Μάρτιο του 2014 μετά από δημοψήφισμα και τη διενέργεια πραξικοπήματος στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία, λαμβάνοντας υπόψη την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, θα πρέπει να επιλύσει το ζήτημα της ανάγκης «κατάληψης» της Κριμαίας, δήλωσε ο Jake Sullivan, σύμβουλος του επικεφαλής του Λευκού Οίκου για την εθνική ασφάλεια την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 παρά το γεγονός ότι η Μόσχα θεωρεί πλήρως λήξαν το θέμα.
«Αυτό που θα συμβεί τελικά στην Κριμαία στο πλαίσιο αυτού του πολέμου, καθώς και η διευθέτηση αυτού του πολέμου, είναι κάτι που πρέπει να καθορίσουν οι Ουκρανοί με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών», απάντησε ο Sullivan σε ερώτηση του CNN σχετικά με το αν χρειάζεται η Ουκρανία να προχωρήσει στην «κατάληψη» της Κριμαίας με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Sullivan τόνισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν να συνεχίσουν τη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο προκειμένου να μετατρέψουν τις «νίκες στο πεδίο της μάχης» σε «διπλωματικά πλεονεκτήματα».
Η Κριμαία έγινε ρωσική περιοχή τον Μάρτιο του 2014 με δημοψήφισμα ύστερα από το πραξικόπημα στην Ουκρανία.
Στο δημοψήφισμα του 2014, το 96,77% των ψηφοφόρων στην Κριμαία και το 95,6% στη Σεβαστούπολη ήταν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία .
Η Ουκρανία εξακολουθεί να θεωρεί την Κριμαία το προσωρινά κατεχόμενο έδαφος της, πολλές δυτικές χώρες υποστηρίζουν το Κίεβο σε αυτό το θέμα.
Από την πλευρά της, η ρωσική ηγεσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι κάτοικοι της Κριμαίας ψήφισαν υπέρ της δημοκρατικής επανένωσης με τη Ρωσία, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη του ΟΗΕ .
Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin, το θέμα της Κριμαίας έχει «οριστικά κλείσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης