Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία – FSB: Η αναστολή συμμετοχής στη συμφωνία New START είναι μέρος της απόφασης για ρήξη με τη Δύση

Ρωσία – FSB:  Η αναστολή συμμετοχής στη συμφωνία  New START είναι μέρος  της απόφασης για ρήξη με τη Δύση
Στη σύνοδο της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου 2023, η Κρατική Δούμα ενέκρινε ομόφωνα νομοσχέδιο για την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στη συνθήκη Νέα START
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη Συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών όπλων (New START) στο πλαίσιο μιας διαδικασίας αναδιαμόρφωσης των στρατηγικών και γεωπολιτικών σχέσεων με τη Δύση, δήλωσε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) Alexander Bortnikov το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 στο κανάλι NTV.
«Η διαδικασία αναδιαμόρφωσης των σχέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο οι στρατηγικοί όσο και οι γεωπολιτικοί δεσμοί», δήλωσε, σχολιάζοντας την Ομιλία του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.
Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη συνθήκη Νέα START αλλά δεν αποχωρεί από αυτήν.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους τόνισε ότι πριν επιστρέψει στη συζήτηση για τη συνέχιση της συνεργασίας στο πλαίσιο της συνθήκης, η ρωσική πλευρά έπρεπε να λάβει υπόψη της τα οπλοστάσια των άλλων πυρηνικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, μαζί με τις ικανότητες των ΗΠΑ.
Στη συνεδρίασή της την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η Κρατική Δούμα ενέκρινε ομόφωνα νομοσχέδιο για την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στη συνθήκη Νέα START.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης