Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφύπνιση στην Ευρώπη – Τεράστιες διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ και της αποστολής όπλων στην Ουκρανία σε Γερμανία και Ισπανία

Αφύπνιση στην Ευρώπη – Τεράστιες διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ και της αποστολής όπλων στην Ουκρανία σε Γερμανία και Ισπανία
Ιδιαίτερα μεγάλες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Γερμανία και Ισπανία, με τη διαδήλωση στο Βερολίνο να είναι πραγματικά εντυπωσιακή
Σχετικά Άρθρα
Οι Ευρωπαίοι πολίτες αντιδρούν στις πολιτικές των κυβερνήσεών τους απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία και ζητούν την απεμπλοκή των χωρών τους από τη σύγκρουση.
Το Σάββατο (25/2/2023) ιδιαίτερα μεγάλες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Γερμανία και Ισπανία, με τη διαδήλωση στο Βερολίνο να είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο

Περίπου 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βερολίνου διαδηλώνοντας υπέρ των διαπραγματεύσεων με την Μόσχα και ενάντια στην παράδοση όπλων στην Ουκρανία, ένα χρόνο και μία ημέρα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.
Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την πολιτική προσωπικότητα της άκρα αριστεράς, Sahra Wagenknecht και τη φεμινίστρια Alice Schwarzer, η συγκέντρωση, είχε το κεντρικό σύνθημα «Ξεσηκωθείτε για την ειρήνη».
Η συγκέντρωση είχε κριθεί από πολλούς αμφιλεγόμενη καθώς προσωπικότητες του ακροδεξιού κόμματος συμμετείχαν στην πρωτοβουλία.
Κάτω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, η Wagenknecht και η Schwarzer πήραν τον λόγο για να καλέσουν για «διπλωματία αντί για παράδοση όπλων» μπροστά σε ένα χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν αψηφώντας το κρύο.
333_3.jpg

«Διαπραγματευτείτε, μην κλιμακώνετε»

«Διαπραγματευτείτε, μην κλιμακώνετε», έγραψε ένα πλακάτ που κρατούσε ένας διαδηλωτής, ενώ ένα πανό ανάμεσα στο πλήθος έγραφε «Δεν δικός μας πόλεμος».
Από τις 10 Φεβρουαρίου η Wagenknecht και η Schwarzer έχουν επίσης ξεκινήσει μια διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών με τίτλο «μανιφέστο για την ειρήνη» που έχει περισσότερες από 645.000 υπογραφές.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας του Βερολίνου, έχουν ανακοινωθεί και άλλες διαδηλώσεις του ίδιου κινήματος, καθώς και αντιδιαδηλώσεις. Υπό τον φόβο συγκρούσεων, η αστυνομία κινητοποίησε περίπου 1.400 αστυνομικούς. Ωστόσο η συγκέντρωση ήταν ειρηνική και δεν σύμφωνα με την αστυνομία δεν συμμετείχαν ακροδεξιές οργανώσεις.
Οι αρχές είχαν απαγορεύσει σε διαδηλωτές να φορούν στρατιωτικές στολές, να κρατούν ρωσικές και σοβιετικές σημαίες, να ακούγονται ρωσικά στρατιωτικά εμβατήρια και να φέρουν ακροδεξιά σύμβολα.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Christian Lindner εξέφρασε την αντίθεσή του στη συγκέντρωση λέγοντας με ανάρτησή του στο twitter «Όποιος δεν στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας».

Μεγάλη συμμετοχή στη διαδήλωση της Μαδρίτης

Πορεία με μεγάλη συμμετοχή ενάντια στη στρατιωτική παρέμβαση του ΝΑΤΟ και την αποστολή όπλων στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στην ισπανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με ανταποκριτή του RIA Novosti.
Στη Μαδρίτη, η Λαϊκή Συνέλευση Ενάντια στον Πόλεμο, η οποία περιλαμβάνει διάφορες οργανώσεις και άτομα, διοργάνωσε διαδήλωση με τα ακόλουθα συνθήματα: «Ενάντια σε όλους τους πολέμους, ενάντια σε όλα τα μπλοκ», «Μακριά με το ΝΑΤΟ, μακριά με τις στρατιωτικές βάσεις», «Όχι στην αποστολή όπλων », «Κάτω οι μιλιταριστικοί προϋπολογισμοί», «Ούτε Putin ούτε ΝΑΤΟ».
madrid.jpg
«Προφανώς, η επίλυση αυτής της σύγκρουσης δεν θα συμβεί χάρη στην παρέμβαση του ΝΑΤΟ και της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης», δήλωσε ένας από τους διοργανωτές της πορείας, η οποία ξεκίνησε σε μια από τις κεντρικές πλατείες και ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο του ισπανικού Υπουργείου Εξωτερικών .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης