Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Buffett επικρίνει τους «οικονομικά αναλφάβητους» για την επαναγορά μετοχών – Ζημία 22 δισ.δολ για τη Berkshire το 2022

Ο Buffett επικρίνει τους «οικονομικά αναλφάβητους» για την επαναγορά μετοχών – Ζημία 22 δισ.δολ για τη Berkshire το 2022
«Όταν σας λένε ότι όλες οι επαναγορές μετοχών είναι επιβλαβείς για τους μετόχους ή τη χώρα, ή ιδιαίτερα ωφέλιμες για τους Διευθύνοντες Συμβούλους, ακούτε είτε έναν οικονομικά αναλφάβητο είτε έναν δημαγωγό που δεν αποκλείει το ένα το άλλο», σημείωσε ο 92χρονος επενδυτής
Σχετικά Άρθρα
Ο Warren Buffett υπεραμύνθηκε των επαναγορών μετοχών στην Berkshire Hathaway στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους και όλους όσοι διαμαρτύρονται κατά της πρακτικής που πιστεύει ότι είναι επωφελής για όλους.
«Όταν σας λένε ότι όλες οι επαναγορές μετοχών είναι επιβλαβείς για τους μετόχους ή τη χώρα, ή ιδιαίτερα ωφέλιμες για τους Διευθύνοντες Συμβούλους, ακούτε είτε έναν οικονομικά αναλφάβητο είτε έναν δημαγωγό που δεν αποκλείει το ένα το άλλο», σημείωσε ο 92χρονος επενδυτής.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire είπε ότι όταν οι επαναγορές «γίνονταν σε τιμές που αυξάνουν την αξία» ωφέλησαν όλους τους μετόχους, επισημαίνοντας τις επενδύσεις που έκανε η εταιρεία του στην American Express και την Coca-Cola τη δεκαετία του 1990.
Ο «μάγος της Ομάχα» ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επαναγοράς το 2011 και βασίστηκε σε επαναγορές τα τελευταία χρόνια σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον σύναψης συμφωνιών και ένα ακριβό χρηματιστήριο.
Ο όμιλος ξόδεψε ένα ποσό ρεκόρ 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επαναγορές το 2021, καθώς ο Buffett βρήκε λίγες ευκαιρίες στο εξωτερικό, γράφει το CNBC.
Οι δραστηριότητες επαναγοράς επιβραδύνθηκαν φέτος σε περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ζημία 22 δισ. δολ για το 2022

Η Berkshire Hathaway ανακοίνωσε καθαρή ζημία 22,819 δισ. δολάρια το 2022 από κέρδη 89,795 εκατ. δολάρια το 2021.
Ο επενδυτικός κολοσσός κατέγραψε απώλειες 53,6 δισ. δολάρια από επενδύσεις και παράγωγα.
Σε επίπεδο λειτουργικών αποτελεσμάτων, η Berkshire εμφάνισε κέρδη 30,793 δισ. δολάρια, υψηλότερα κατά 12,2% σε σχέση με το 2021.
Όπως μεταδίδει το CNBC, το διαθέσιμο ρευστό της Berkshire εκτοξεύτηκε στα 128,651 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2022 από 109 δισ. το τρίτο τρίμηνο.
pinakas_1.jpg
metox.jpg


Φόροι και…σοφία

Σύμφωνα με τον Buffett, η Berkshire θα πληρώσει πολύ περισσότερους φόρους τα επόμενα χρόνια, καθώς ο ήδη μεγάλος όμιλος διευρύνεται, υπολογίζοντας ότι η εταιρεία είχε πληρώσει 32 δισ. δολάρια σε φόρους την τελευταία δεκαετία.
«Δεν χρωστάμε λιγότερα στη χώρα: ο δυναμισμός της Αμερικής έχει συνεισφέρει σημαντικά σε όποια επιτυχία έχει επιτύχει η Berkshire – μια συνεισφορά που η Berkshire θα χρειάζεται πάντα», έγραψε.
Ο Buffett, πρόσφερε λίγα ψήγματα σοφίας σε μια ετήσια επιστολή που συνήθως απορρίπτεται από το επενδυτικό κοινό για τις σκέψεις του για τις επενδύσεις και τον κόσμο.
Η φετινή επιστολή περιλάμβανε σχεδόν μια σελίδα με αποσπάσματα από τον επί χρόνια σύντροφό του Charlie Munger.
Το γράμμα ήταν σύντομο 10 σελίδων, περίπου το μισό των επιστολών του από το 2000.
Τα γράμματά του έγιναν πιο σύντομα καθώς μεγαλώνει.
Ωστόσο, οι εκατοντάδες σελίδες που έχει γράψει στους μετόχους από τη δεκαετία του 1970 σημαίνουν ότι οι επενδυτές δεν έχουν παρά να περιηγηθούν στα αρχεία του για να βρουν τις απόψεις του.
letters.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης