Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία προειδοποιεί: Σκληρά αντίποινα εάν οι Ουκρανοί πλήξουν ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα

Η Ρωσία προειδοποιεί: Σκληρά αντίποινα εάν οι Ουκρανοί πλήξουν ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα
Προειδοποίηση από το Ρώσο πρεσβευτή στην Κίνα, Igor Morgulov - Τα σενάρια για τη συνεργασία με την Κίνα - Τι επισημαίνει για τη χρήση βρώμικής βόμβας με απεμπλουτισμένο ουράνιο
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία θα αναγκαστεί να λάβει σκληρά αντίποινα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ παράσχουν στο Κίεβο όπλα για να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Κίνα, Igor Morgulov το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023.
«Οι παραδόσεις αρμάτων μάχης δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον δεν αναγνωρίζει τη εδαφική κυριαρχία και τα σύνορλ μας.
Εάν η Ουάσιγκτον και οι χώρες του ΝΑΤΟ παρέχουν στο Κίεβο όπλα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, για να χτυπήσει βαθιά στη χώρα μας και προσπαθήσει να καταλάβει μέρος της επικράτειάς μας, θα αναγκαστούμε να λάβουμε σκληρά αντίποινα» επισήμανε ο Morgulov σε συνέντευξή του στην κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times.
Ο πρέσβης σημείωσε επίσης ότι η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας και άλλων κρατών του ΝΑΤΟ να προμηθεύσουν τανκς στην Ουκρανία οδήγησε σε περαιτέρω κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης και έγινε αδιάψευστη απόδειξη της άμεσης εμπλοκής δυτικών χωρών στη σύγκρουση.
Η προμήθεια αρμάτων μάχης έδειξε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει ενδοιασμούς στην πολιτική της, σημείωσε.
Εάν η Ουάσιγκτον και οι χώρες του ΝΑΤΟ παρέχουν στο Κίεβο όπλα, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης, προκειμένου να χτυπήσουν βαθιά στο έδαφός μας και να προσπαθήσουν να απειλήσουν την εθνική μας κυριαρχία, θα μας αναγκάσουν να λάβουμε σοβαρά αντίποινα», είπε.
Απεμπλουτισμένο ουράνιο
Προειδοποίησε ότι «το άρμα Leopard 2 είναι εξοπλισμένο με βλήμα που διαθέτει πυρήνα απεμπλουτισμένου ουρανίου, η χρήση του οποίου θα Η προμήθεια τανκς έδειξε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει ενδοιασμούς ση πολιτικής της.
Εάν η Ουάσιγκτον και οι χώρες του ΝΑΤΟ παρέχουν στο Κίεβο όπλα, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης, προκειμένου να χτυπήσουν βαθιά στο έδαφός μας και να προσπαθήσουν να απειλήσουν την εθνική μας κυριαρχία, θα μας αναγκάσουν να λάβουμε σοβαρά αντίποινα», είπε.

Απεμπλουτισμένο ουράνιο

Προειδοποίησε ότι «το άρμα μάχης Leopard 2 είναι εξοπλισμένο με βλήμα που διαθέτει πυρήνα απεμπλουτισμένου ουρανίου, η χρήση του οποίου θα μολύνει την περιοχή, όπως συνέβη στο παρελθόν στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ.
Εάν παραδώσουν βλήματα αυτού του είδους στην Ουκρανία, θα τη θεωρήσουμε «βρώμικη βόμβα» που χρησιμοποιείται εναντίον της Ρωσίας, με σοβαρές συνέπειες που θα ακολουθήσουν».

Η εαρινή επίθεση

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι στην πρώτη επέτειο της κρίσης στην Ουκρανία, η νέα «εαρινή επίθεση» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έχει ήδη ξεκινήσει.
Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι οι προετοιμασίες της Ρωσίας για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση μπορεί να ξεπεράσουν το επίπεδο της 24ης Φεβρουαρίου 2022.
Την ίδια στιγμή, η Ουκρανία προετοιμάζεται, περιμένοντας την άφιξη αρμάτων μάχης και πυροβολικού με τη βοήθεια της Δύσης για να εξαπολύσει αντεπίθεση.
Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης Ρωσίας - Ουκρανίας κλιμακώνεται και η προοπτική επίλυσης της κρίσης μέσω πολιτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται ζοφερή.
«Η κατάπαυση του πυρός και ο τερματισμός της σύγκρουσης είναι αυτό που ζητάμε επανειλημμένα, αλλά μόνο εάν γίνονται σεβαστά η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τα νόμιμα συμφέροντά της για όσον αφορά το δόγμα ασφάλειάς της», δήλωσε ο Morgulov στους Global Times.

Οι προυποθέσεις για τερματισμό της σύγκρουσης

«Την άνοιξη του 2022, σχεδόν συμφωνήσαμε στους βασικούς όρους για μια κατάπαυση του πυρός...
Αλλά η Δύση ήταν απρόθυμη να τερματίσει τη σύγκρουση».
Ο Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι ποτέ δεν αρνήθηκαν να διαπραγματευτούν με το Κίεβο και είναι ανοιχτοί σε διάλογο με τους δυτικούς προστάτες του.
Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο «όταν είναι σε θέση να υιοθετήσουν μια στάση αμοιβαίου σεβασμού και γνήσιου ενδιαφέροντος, να αναγνωρίσουν την τρέχουσα πραγματικότητα και να δείξουν προθυμία να λάβουν υπόψη τους τα θεμελιώδη συμφέροντα και τις ανησυχίες μας».
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-02-25_150226.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης