Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Biden θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ το 2024

ΗΠΑ: Ο Biden θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ το 2024
«Η πρόθεσή μου είναι... ήταν από την αρχή να είμαι υποψήφιος», δήλωσε ο 80χρονος J.Biden
Tην υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ το 2024, πρόκειται να ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος, J.Biden, όχι όμως άμεσα.
«Η πρόθεσή μου είναι... ήταν από την αρχή να είμαι υποψήφιος», δήλωσε ο 80χρονος Δημοκρατικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν βιάζεται. «Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να ολοκληρώσουμε άμεσα πριν ξεκινήσω να κάνω εκστρατεία», εξήγησε κάνοντας αναφορά σε μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνησή του.
Σημειώνεται ότι και η σύζυγός του ανέφερε την Παρασκευή 24/2 στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ότι δεν μένει παρά να αποφασιστεί ο τόπος και η ημερομηνία της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του.

Περί ηλικίας

Κληθείς να απαντήσει εάν η ηλικία του επηρεάζει την απόφασή του να είναι υποψήφιος , είπε «Όχι. Αλλά είναι θεμιτό ο κόσμος να διατυπώνει ερωτήματα για την ηλικία μου. Είναι απολύτως θεμιτό».
«Αυτό που μπορώ να πω είναι: ‘δώστε προσοχή σε αυτό που κάνω’», πρόσθεσε, αναφερόμενος στα πεπραγμένα του τα δυο χρόνια που ασκεί την εξουσία.
Σημειώνεται ότι ο J.Biden είναι ο γηραιότερος Αμερικανός πρόεδρος και σε περίπτωση που επανεκλεγεί, θα είναι 86 ετών όταν θα ολοκληρώσει την δεύτερη θητεία του. Πάντως, οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι είναι «ικανός» να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Δεν είναι «λογικό» η Κίνα να διαπραγματευτεί την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία

Ακόμη, ο J. Biden έκρινε χθες (24/2) κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News ότι η ιδέα πως η Κίνα θα αναλάβει να διαπραγματευτεί την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι «λογική», μετά τη δημοσιοποίηση κειμένου θέσεων από την κινεζική διπλωματία για την ένοπλη σύρραξη.
Αναφερόμενος στο κείμενο, είπε πως με δεδομένο ότι «το επαινεί ο (πρόεδρος της Ρωσίας) Putin, πώς θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο;».
«Δεν είδα τίποτα σε αυτό που θα υποδείκνυε πως υπάρχει κάτι που θα ήταν ωφέλιμο για οποιονδήποτε άλλον εκτός από τη Ρωσία αν το κινεζικό σχέδιο εφαρμοζόταν», πρόσθεσε ο Biden.
«Η ιδέα ότι η Κίνα θα διαπραγματευτεί την έκβαση ενός πολέμου που είναι εντελώς άδικος για την Ουκρανία απλά δεν είναι λογική», επέμεινε.
Σημειώνεται ότι το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε χθες από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ άλλων καλεί να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών, που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός, ενώ προειδοποιεί εναντίον της χρήσης πυρηνικών όπλων.
Το κείμενο γενικότερα επαναλαμβάνει ήδη διατυπωμένες θέσεις της Κίνας αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε τον πόλεμο, που το Κρεμλίνο έχει βαφτίσει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στις 24/2/2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης