Τελευταία Νέα
Διεθνή

G7: Συμφωνία και δέσμευση για ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

G7: Συμφωνία και δέσμευση για ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
«Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε τις άνευ προηγουμένου και συντονισμένες κυρώσεις», τονίζουν στο κοινό ανακοινωθένα τους οι G7
Οι ηγέτες των G7 συμφώνησαν να ενισχύσουν τις αντιρωσικές κυρώσεις για την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, σύμφωνα με κοινή δήλωση που εγκρίθηκε μετά τις διαδικτυακές συνομιλίες τους την Παρασκευή (24/2/2023).
«Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε τις άνευ προηγουμένου και συντονισμένες κυρώσεις και άλλα οικονομικά μέτρα που έχουν λάβει μέχρι σήμερα οι G7 και οι χώρες εταίροι για να αντιμετωπίσουν περαιτέρω την ικανότητα της Ρωσίας να εξαπολύει την παράνομη επιθετικότητά της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Παραμένουμε δεσμευμένοι να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο μέτωπο μέσω της επιβολής νέων συντονισμένων οικονομικών ενεργειών κατά της Ρωσίας τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Εκτός από αυτό, οι ηγέτες υποσχέθηκαν να εφαρμόσουν τις υπάρχουσες κυρώσεις και να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν «η Ρωσία να βρει νέους τρόπους για να αποκτήσει προηγμένα υλικά, τεχνολογία και στρατιωτικό και βιομηχανικό εξοπλισμό από τις δικαιοδοσίες μας που μπορεί να χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη των βιομηχανικών της τομέων και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου».

Η αναστολή της ρωσικής συμμετοχής στη New START

Οι G7 εκφράζουν επίσης τη λύπη τους της για την απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στο συνθήκη New START για τον έλεγχο των πυρηνικών.
«Λυπούμαστε βαθιά για την απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει την εφαρμογή της νέας συνθήκης START», αναφέρεται στο έγγραφο.
Οι G7 προειδοποίησαν τη Ρωσία ενάντια στη χρήση χημικών, βιολογικών ή πυρηνικών όπλων.
«Επαναλαμβάνουμε ότι η ανεύθυνη ρητορική της Ρωσίας για τα πυρηνικά είναι απαράδεκτη και οποιαδήποτε χρήση χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών ή πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία θα αντιμετωπιζόταν με σοβαρές συνέπειες», αναφέρει η δήλωση.
«Υπενθυμίζουμε τη συναίνεση που επιτεύχθηκε στο Μπαλί όλων των μελών της G20, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ότι η χρήση ή η απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων είναι απαράδεκτη. Υπενθυμίζουμε επίσης τη σημασία του ιστορικού 77 ετών για μη χρήση πυρηνικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης