Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη επένδυση της Ford στην Τουρκία - Ανοίγει νέο εργοστάσιο μπαταριών

Μεγάλη επένδυση της Ford στην Τουρκία - Ανοίγει νέο εργοστάσιο μπαταριών
Η Ford ανοίγει νέο εργοστάσιο στην Τουρκία
Σχετικά Άρθρα
Την υπογραφή ενός μη δεσμευτικού μνημονίου συνεργασίας με την κορεατική LG Energy Solution και την τουρκική Koç Holding για τη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής κυψελών μπαταριών για επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, γνωστοποίησε η Ford.
Το εγχείρημα των τριών εταιρειών πρόκειται να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης κοντά στην Άγκυρα της Τουρκίας αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2026.
Υποστηρίζοντας τον στόχο της Ford για πωλήσεις πάνω από 2 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως μέχρι το 2026, η ετήσια παραγωγική ικανότητα στη νέα αυτή εγκατάσταση θα είναι τουλάχιστον 25 GWh και δυνητικά να αυξηθεί σε 45 GWh.
Η Ford συνεργάζεται εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία με την LGES, η οποία το τελευταίο διάστημα προμηθεύει μπαταρίες από το εργοστάσιό της στην Πολωνία για τα μοντέλα Ford Mustang Mach-E και E-Transit. Η Ford και η Koç Holding διατηρούν ισχυρή σχέση εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχημένης κοινοπραξίας Ford Otosan, η οποία ιδρύθηκε πριν από 60 και πλέον χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης