Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μυστήριο με το αμερικανικό Black Hawk που «βάφτηκε» στα ουκρανικά χρώματα - Δεν έχει εγκριθεί από τον Λευκό Οίκο

Μυστήριο με το αμερικανικό Black Hawk που «βάφτηκε» στα ουκρανικά χρώματα - Δεν έχει εγκριθεί από τον Λευκό Οίκο
Δεν είναι σαφές πώς το Κίεβο απέκτησε το αμερικανικό ελικόπτερο ή αν έχει χρησιμοποιηθεί σε πολεμικές επιχειρήσεις
Η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας κοινοποίησε φωτογραφίες ενός ελικοπτέρου Black Hawk.
Το αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφος ήταν βαμμένο με ουκρανική σημαία και η υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε ότι χρησιμοποιήθηκε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Δύο φωτογραφίες που δείχνουν ένα Black Hawk αναρτήθηκαν στον λογαριασμό Twitter και στον ιστότοπο της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, με την ανάρτηση να αναφέρει ότι η υπηρεσία είχε πρόσφατα ολοκληρώσει στρατιωτικές αποστολές.
"Η στρατιωτική αεροπορία πληροφοριών της Ουκρανίας συνεχίζει το έργο της στην πρώτη γραμμή της άμυνας της χώρας μας.
Οι πιλότοι αναγνώρισης μόλις επέστρεψαν από άλλη μια πολεμική αποστολή", αναφέρεται, προσθέτοντας ότι "τα μαχητικά ελικόπτερα αυξάνουν σημαντικά τις δυνατότητες των ειδικών μονάδων της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών και την αποτελεσματικότητα των ειδικών επιχειρήσεων".
Ένα άλλο αεροσκάφος που φαίνεται στις φωτογραφίες αναγνωρίστηκε από το Drive ως ουκρανικό Mi-24 Hind.
Image
Δεν έχει εγκριθεί από τον Λευκό Οίκο τέτοιος εξοπλισμός

Δεν είναι σαφές πώς το Κίεβο απέκτησε το αμερικανικό ελικόπτερο ή αν έχει χρησιμοποιηθεί σε πολεμικές επιχειρήσεις.
Επισήμως, ο Λευκός Οίκος έχει εγκρίνει την αποστολή ελικοπτέρων Mi-17 της σοβιετικής εποχής - αεροσκάφη που ανήκαν παλαιότερα στην αφγανική κυβέρνηση πριν από την κατάρρευσή της το 2021 - αν και δεν έχει κάνει καμία αναφορά σε Black Hawk μέχρι σήμερα.
Τον Ιούνιο, η πτέρυγα επίθεσης και αναγνώρισης της Διεύθυνσης Πληροφοριών, γνωστή ως "τάγμα Σαμάν", ισχυρίστηκε ότι πραγματοποίησε επιχειρήσεις εντός του ρωσικού εδάφους, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.
Το δημοσίευμα ανέφερε ότι οι κομάντος εισήλθαν στη χώρα με ελικόπτερο, αλλά δεν διευκρίνισε τον τύπο.
Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Κιέβου, ο πρόεδρος Joe Biden αντιστάθηκε στην αποστολή όπλων μεγάλου βεληνεκούς λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.
Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος έχει εγκρίνει όλο και πιο βαριές αποστολές όπλων, συμπεριλαμβανομένης της βόμβας μικρής διαμέτρου εδάφους (GLSDB), η οποία μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 90 μιλίων, καθώς και δεκάδες προηγμένες πλατφόρμες πυραύλων πολλαπλών εκτοξεύσεων HIMARS, μια συστοιχία πυραύλων Patriot και μια σειρά άλλων συστημάτων.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης