Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα - Στο -1,15% ο DAX

Πτώση στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα - Στο -1,15% ο DAX
Μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, ήταν τελικά η συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας στα τέλη του 2022
Σχετικά Άρθρα
Πτώση καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα και τα οικονομικά στοιχεία.
Πιο αναλυτικά:
Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 1,18% στις 15.291 μονάδες
Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο διαμορφώνεται στις 7.893 μονάδες έπειτα από πτώση 0,20%
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι καταγράφει μείωση 1,14% στις 7.235 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο βρίσκεται στις 27.079 μονάδες, υποχωρώντας 0,71%

Γερμανία: Μείωση 0,4% του ΑΕΠ το δ' τρίμηνο του 2022

Μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, ήταν τελικά η συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας στα τέλη του 2022. Ειδικότερα, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,4% το δ' τρίμηνο του 2022, έναντι των αρχικών στοιχείων που έδειξαν μείωση 0,2%.
Πρόκειται για την πρώτη αρνητική ένδειξη από το πρώτο τρίμηνο του 2021. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,9%.
Η στατιστική υπηρεσία απέδωσε τη μείωση στην πτώση των επενδύσεων κεφαλαίου και της ιδιωτικής κατανάλωσης, ενώ οι κρατικές δαπάνες είχαν θετική επίδραση.
Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα αυτό το τρίμηνο, εκτιμήσεις που εάν επιβεβαιωθούν, θα σηματοδοτούν ότι η γερμανική οικονομία μπήκε σε ύφεση.
Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια του ήπιου χειμώνα, η Γερμανία απέφυγε τα χειρότερα σενάρια που φοβόταν όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο.

Ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέκαμψε τον Φεβρουάριο, με τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης της GfK να ανεβαίνει κατά επτά μονάδες στο -38. Αν και αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα που προκάλεσε η κρίση του κόστους ζωής, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει υψηλό 10 μηνών.
Ο εμπροσθοβαρής γερμανικός δείκτης καταναλωτικού κλίματος της GfK βελτιώθηκε επίσης στο -30,5 τον Μάρτιο, από -33,8 τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία για τη γερμανική ανάπτυξη ήταν όμως λιγότερο ενθαρρυντικά, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,4% το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, γεγονός που οδήγησε σε ετήσια ανάπτυξη μόλις 0,3%.

Άνοδος για φυσικό αέριο, πετρέλαιο

Ανοδικά κινείται το φυσικό αέριο, με το ολλανδικό TTF Μαρτίου στο +2% στα 1,80 ευρώ.
Άνοδος καταγράφεται και στις τιμές του πετρελαίου, με τo brent +1,25% στα 83,24 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό +1,3% στα 76,38 δολ. το βαρέλι.

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Με μεικτές τάσεις έκλεισαν σήμερα 24/2 οι ασιατικές αγορές.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +1,29%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα στο -0,62%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -1,57%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο -0,63% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο +0,30%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης