Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Nuland (ΗΠΑ) ανοίγει διαύλους επικοινωνίας – Πανικόβλητοι οι Ουκρανοί χάνουν το Donbass – Μεγάλη ήττα για τα Bayraktar

Η Nuland (ΗΠΑ) ανοίγει διαύλους επικοινωνίας – Πανικόβλητοι οι Ουκρανοί χάνουν το Donbass – Μεγάλη ήττα για τα Bayraktar
Victoria Nuland: Ναι στο διάλογο για το Start και φόρμουλα για διαπραγματεύσεις
(upd 6) O αμερικανικός παράγοντας αρχίζει και ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με την Ρωσία…
Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η απόφαση της Victoria Nuland της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ… να δώσει συνέντευξη στο Tass στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων εν μέσω τόσο έντονης ρωσοαμερικανικής αντιπαράθεσης…
Και ενώ οι αμερικανοί αρχίζουν να ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας… ο Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί πανωλεθρία στην Ανατολική Ουκρανία… οδηγώντας ακόμη και τον Zelensky τον Πρόεδρο της Ουκρανίας να αναγνωρίσει ότι η «κατάσταση είναι τραγικά δύσκολη» στο Donbass…
Οι ρωσικές δυνάμεις και οι Wagner ήδη συνεχίζουν την προέλαση τους και κατέλαβαν ακόμη μια περιοχή στο Bakhmut… που είναι 100% σίγουρο ότι θα πέσει στα ρωσικά χέρια…
Οι ρώσοι εδώ και δύο μήνες έχουν την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων στο Ανατολικό Μέτωπο…
Ο Ουκρανικός στρατός χάνει 400 με 500 στρατιώτες την ημέρα… στην Ανατολική Ουκρανία… οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ένα στόχο να φθάσουν έως τον Δνείπερο ποταμό…

Και ενώ οι Ουκρανοί ηττώνται στο μέτωπο… και χάνουν συνεχώς εδάφη… μεγάλη ήττα έχουν υποστεί και οι Τούρκοι αφού τα Bayraktar τα μη επανδρωμένα drones που έχουν δοθεί στους Ουκρανούς έχουν καταστραφεί στο μέτωπο…
Ενώ στον πόλεμο του Nagorno Karabakh τα Bayraktar ήταν αποτελεσματικά, στην Ανατολική Ουκρανία έχουν καταστραφεί, έχουν ηττηθεί από την ρωσική αεράμυνα που έχει επιδείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα…

Victoria Nuland: Ναι στο διάλογο για το Start και φόρμουλα για διαπραγματεύσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες ακόμη και αύριο να συζητήσουν με τη Ρωσία για τη Συνθήκη για τα Μέτρα για την περαιτέρω μείωση και τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων (START, START-3), είναι έτοιμες για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία μόνο σύμφωνα με τη «φόρμουλα Zelensky» ανέφερε η Victoria Nuland αναπληρώτρια υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στο ρωσικό πρακτορείο Tass.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις για να διασφαλίσουν την εφαρμογή του START-3 από την αρχή.
Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αύριο, εάν η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη γι' αυτό.
Είμαστε επίσης έτοιμοι να επιτρέψουμε επιθεωρήσεις».
Κατά τις ΗΠΑ θεωρούν την αναστολή της συμφωνίας «ανεύθυνη». «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία έχουν μεγάλη ευθύνη έναντι ολόκληρου του κόσμου για τη διατήρηση της ασφάλειας των πυρηνικών οπλοστασίων.
Και πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας» πρόσθεσε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Στο ερώτημα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τη συμμετοχή της Ρωσίας στην έρευνα για την υπονόμευση των αγωγών Nord Streams, η Nuland τόνισε αυτή είναι η επιλογή των χωρών που έχουν μερίδιο σε αυτόν τον αγωγό φυσικού αερίου. Αυτή είναι η απόφασή τους εάν η Ρωσία θα συμμετάσχει ή όχι.
 Η Nuland υπενθύμισε ότι η έρευνα «διενεργείται από τα μέρη, τα κράτη που σχετίζονται με αυτή την υποδομή».
Παράλληλα, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βοηθούν με επιτυχία την Ευρώπη να λύσει ενεργειακά προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των περιορισμών στις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
«Αυτό που κάνουμε τώρα με την Ευρώπη, και κάνουμε πολύ καλά, είναι να βοηθήσουμε την Ευρώπη να αντικαταστήσει το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Και όπως μπορείτε να δείτε, όχι μόνο κατάφεραν να επιβιώσουν τον χειμώνα, αλλά έχουν και μείωση του πληθωρισμού αλλά ακόμη αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες»…

Ναι σε διαπραγματεύσεις

Η Nuland, μιλώντας για την ουκρανική σύγκρουση, σημείωσε την ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να διαπραγματευτούν τη διευθέτησή της μόνο με βάση τη «φόρμουλα ειρήνης» που πρότεινε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky.
«Η ουκρανική πλευρά πρότεινε ένα ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων.
Η Ρωσία δεν αντέδρασε σε αυτό το σχέδιο με κανέναν τρόπο. Εάν οι ειρηνευτικές συνομιλίες είχαν ξεκινήσει με βάση τη δίκαιη ειρηνευτική φόρμουλα που πρότειναν οι Ουκρανοί, φυσικά, θα το είχαμε στηρίξει».
Για τους αμερικανούς εάν η Ρωσία σταματήσει να πολεμά, ο πόλεμος θα τελειώσει, αλλά αν η Ουκρανία σταματήσει να πολεμά, τότε η Ουκρανία θα τελειώσει» τόνισε η Nuland.

Οι προμήθειες όπλων θα συνεχιστούν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία.
«Όσο η Ουκρανία χρειάζεται να παλεύει για την επιβίωσή της ενάντια στις ρωσικές επιθέσεις, θα υποστηρίξουμε την ικανότητα της Ουκρανίας να αμυνθεί και να αποκαταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα και κυριαρχία», ανέφερε η Nuland
Σύμφωνα με την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι οι υγιείς σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία μπορούν να αποκατασταθούν μετά το τέλος της ουκρανικής σύγκρουσης.
Όμως όλη αυτή η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να σταματήσει αύριο εάν ο Ρώσος Πρόεδρος Putin δώσει εντολή. Μπορούμε να αποκαταστήσουμε τους σωστούς, υγιείς εμπορικούς δεσμούς.
Αλλά η Ρωσία δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση…

Σχετικά με την Κίνα

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για πιθανή ρωσική βοήθεια από την Κίνα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Στο πλαίσιο της ανησυχίας μας για το αν η Κίνα θα συνεισφέρει στη ρωσική στρατιωτική μηχανή τώρα.
Κάνουμε ειλικρινείς συνομιλίες με την Κίνα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε είπε η Nuland τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να σταθεροποιήσουν τις σχέσεις με την Κίνα.
«Αλλά δεν είναι εύκολο στο πλαίσιο και λόγω ενός κατασκοπευτικού μπαλονιού».

Ο Medvedev απειλεί: Θα νικήσουμε, ακόμα κι εάν πρέπει να φτάσουμε στην Πολωνία

Σαφές μήνυμα ότι η Ρωσία θα νικήσει στην Ουκρανία, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι o στρατός της θα πρέπει να φτάσει μέχρι την Πολωνία στέλνει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι σημαντικό για τη Ρωσία να καταστρέψει το νεοναζισμό στην Ουκρανία και να μετακινήσει την απειλή τους όσο πιο μακριά γίνεται από τα ρωσικά σύνορα.
Σε ανάρτηση του στο Telegram, ο Medvedev είπε ότι εάν οι νεοναζί δεν απομακρυνθούν από την εξουσία στην Ουκρανία, τότε στο μέλλον αυτοί μπορεί να προκαλέσουν μια νέα παγκόσμια σύγκρουση.
«Αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί.
Για αυτό και είναι τόσο σημαντικό να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Πρέπει να μετακινηθούν τα σύνορα αυτών που μας απειλούν, όσο το δυνατόν μακρύτερα ακόμα κι αν αυτά είναι τα σύνορα της Πολωνίας» τόνισε ο Medvedev.

Η Πολωνία έστειλε τα πρώτα Leopard στην Ουκρανία

Στην Ουκρανία βρίσκονται ήδη τα πρώτα Leopard που έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει η Πολωνία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Mariusz Blaszczak.
«Τα πολωνικά τανκ Leopard έχουν ήδη φτάσει στην Ουκρανία» υποστήριξε ο Blaszczak.
Η Πολωνία έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει 14 Leopard στην Ουκρανία.
Συνολικά η Δύση θα δώσει σε πρώτη φάση περίπου 140 άρματα μάχης.

Ο Musk επιτίθεται στην Nuland

Ο Elon Musk της Tesla και του Twitter έγραψε στο Twitter ότι «κανείς δεν τροφοδοτεί αυτή τη σύγκρουση στην Ουκρανία περισσότερο από τη Nuland αλλά η Αμερικανίδα διπλωμάτης δεν σχολίασε επικαλούμενη το γεγονός ότι δεν γνώριζε την πηγή.
1382799.jpg

Ο Zelensky αναγνωρίζει… τραγική η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία ήταν πολύ δύσκολη για τον Ουκρανικό στρατό…δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky.
«Στα ανατολικά, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, βασανιστική και τραγική».
Χαρακτήρισε την κατάσταση στα νότια της Ουκρανίας ως «αρκετά επικίνδυνη».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στρατιώτες της Ουκρανίας στην περιοχή Kupyansk, εξολοθρεύοντας πάνω από 50.
Επίσης μεγάλες απώλειες υπέστησαν οι Ουκρανοί στην περιοχή Krasny Liman, εξαλείφοντας περίπου 85 στρατιώτες.
Στην περιοχή του Donetsk, πάνω από 210 Ουκρανοί στρατιώτες, έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα, ένας εκτοξευτής πολλαπλών ρουκετών Grad και ένα οβιδοβόλο D-20 καταστράφηκαν μέσα σε 24 ώρες.
Στην περιοχή του νότιου Donetsk, η Ουκρανία έχασε 105 στρατιώτες, ένα άρμα μάχης, δύο οχήματα μάχης πεζικού, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τρία οβιδοβόλα.

Οι Wagner κατέλαβαν την Berkhovka στο Bakhmut

Το χωριό Berkhovka, 7 χιλιόμετρα βόρεια του Artyomovsk (ουκρανική ονομασία: Bakhmut) στην περιοχή του Donetsk, έχει τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε ο ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, Yevgeny Prigozhin.
Οι μονάδες Vagner PMC έχουν τον πλήρη έλεγχο της Berkhovka.
Το χωριό Berkhovka βρίσκεται βορειοδυτικά του Bakhmut, όχι μακριά από την Paraskovyevka, την οποία κατέλαβαν οι ρώσοι στις 17 Φεβρουαρίου.
Η επιχείρηση εκκαθάρισης βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο έλεγχος της Berkhovka επιτρέπει στους μαχητές Wagner να ενισχύσουν την πίεσή τους στις ουκρανικές δυνάμεις στο Dubovo-Vasilevka και να συνεχίσουν τις επιδρομές τους στη Yagodnoye.
Αυτό σημαίνει τη συνεχιζόμενη περικύκλωση της πόλης Bakhmut.
Αποτελεί κόμβο για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών δυνάμεων στο Donbass.

wagner_map_2.jpg

Οι ρώσοι πουλάνε σε 50 χώρες οπλικά συστήματα

Η Ρωσία πουλάει τα στρατιωτικά της προϊόντα σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ η ζήτηση δεν μειώνεται, παρά τις προσπάθειες πίεσης και δυσφήμισης, δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας
Η Ρωσία πουλά τα στρατιωτικά της προϊόντα σε περισσότερες από 50 χώρες.
«Γενικά, η ζήτηση για ρωσικά στρατιωτικά προϊόντα δεν μειώνεται παρά τις προσπάθειες πίεσης και απαξίωσης, από την Δύση.
«Έχουμε ένα σταθερό χαρτοφυλάκιο παραγγελιών το οποίο ανήλθε σε 50-55 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (πάνω από 3 τρισεκατομμύρια ρούβλια).
Η τάση παραμένει περίπου η ίδια επί του παρόντος πρόσθεσε η κρατική υπηρεσία.

Καταστροφή για τα Bayraktar TB2

Στις 23 Φεβρουαρίου, ένα τουρκικής κατασκευής μαχητικό drone Bayraktar TB2 των δυνάμεων της Ουκρανίας καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή του Kharkiv.
Τα Bayraktar τα μη επανδρωμένα drones που έχουν δοθεί στους Ουκρανούς έχουν καταστραφεί στο Ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας…
Το Bayraktar TB2 καταρρίφθηκε από τον ρωσικό στρατό.
Το Bayraktar TB2, το οποίο αναπτύχθηκε από την Baykar Defense, έχει αντοχή έως και 24 ώρες και επιχειρησιακή εμβέλεια έως 300 χιλιόμετρα.
Το drone είναι συνήθως εξοπλισμένο με το καναδικής κατασκευής σύστημα οπτικής στόχευσης Wescam MX-15D και μπορεί να οπλιστεί με έως και τέσσερα πυρομαχικά MAM-C και MAM-L καθοδηγούμενα με λέιζερ που κατασκευάζονται από την τουρκική Roketsan.
Η Τουρκία προμήθευσε δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 στην Ουκρανία πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η συντριπτική πλειοψηφία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 της Ουκρανίας έχουν ήδη καταρριφθεί ή καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό.
Οι μεγάλες απώλειες ανάγκασαν την Ουκρανία να περιορίσει τη χρήση των λίγων εναπομεινάντων Bayraktar TB2.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα drones χρησιμοποιούνται μόνο για αναγνώριση, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη γραμμή στη ζώνη ειδικής επιχείρησης και τα ρωσικά σύνορα.
pence-3-768x512.jpg

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται κοντά στο Ugledar.
Δίνονται σκληρές μάχες στο Bakhmut και στα περίχωρά του.
Επίσης οι συγκρούσεις μαίνονται στο χωριό Mariinka.

Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις των Ουκρανών στο χωριό Yampolovka αλλά και κοντά στο Debrova.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται κοντά στο Novosyolovskoye αλλά και κοντά στο Synkivka.

Svatove και Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Svatove.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Stelmakhivka (15 χλμ δυτικά του Svatove).
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 23 Φεβρουαρίου δείχνει τις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν ρωσικές θέσεις βόρεια του Novovodiane (15 χλμ νότια του Svatove), υποδεικνύοντας ρωσική προέλαση κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις γύρω από το Bakhmut και σημείωσαν τακτικά κέρδη στην περιοχή.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να επιτίθενται σε ουκρανικές θέσεις στο ίδιο το Bakhmut, βορειοδυτικά του Bakhmut κοντά στο Orikhovo-Vasylivka (8 χλμ βορειοδυτικά), Dubovo-Vasylivka (5 χλμ βορειοδυτικά), Berkhivka (2 χλμ βορειοδυτικά), Maloiliinivka (στο βόρειο άκρο του Bakhmut) και Yahidne (απευθείας στα βορειοδυτικά προάστια του Bakhmut) νοτιοδυτικά του Bakhmut κοντά στο Dylivka (16 χλμ νοτιοδυτικά) και δυτικά του Bakhmut κοντά στο Ivanviske (5 χλμ δυτικά).
Γεωγραφικά πλάνα επιβεβαιώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντική προέλαση στους ανατολικούς, νότιους και νοτιοδυτικούς τομείς του Bakhmut.
Στρατιώτες της106ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας επιχειρούν στην περιοχή Bakhmut και ότι στοιχεία της 106ης και της 76ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας επιχειρούν κοντά στην Kremmina

Οι Wagner έχει ανακτήσει εν μέρει τον έλεγχο σε χαμένες θέσεις κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T0504 Kostyatynivka-Chasiv Yar-Bakhmut, εμποδίζοντας έτσι τη διαδρομή και πλησιάζοντας τα νοτιοανατολικά προάστια του Ivanivske.
Ο Yevgeny Prigozhin των Wagner επισκέφθηκε τα στρατεύματα Wagner στο ανατολικό Bakhmut εντός 400 μέτρων από την πρώτη γραμμή.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στην περιοχή Avdiivka βόρεια της πόλης Donetsk στις 23 Φεβρουαρίου. Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 43 επιθέσεις στην περιοχή αυτή εντός 24 ωρών, ιδιαίτερα κοντά στην ίδια την Avdiivka και βορειοανατολικά της Avdiivka κοντά στη Novobakhmutivka (10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Avdiivka) και της Kamianka (3 χλμ βορειοανατολικά).

Ο εκπρόσωπος των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων στην κατεύθυνση Tavriisk, συνταγματάρχης Oleksiy Dmytrashkivskyi σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν τη δραστηριότητά τους στις κατευθύνσεις Avdiivka και Vuhledar ή Ugledar.
Ένας Ρώσος δημοσίευσε πλάνα του 56ου χωριστού τάγματος SPETSNAZ του Donetsk (DNR) να χτυπά τις ουκρανικές θέσεις κοντά στην Avdiivka και ισχυρίστηκε ότι το τάγμα προχωρά μέτρο προς μέτρο.
Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν νοτιοανατολικά του Vuhledar μεταξύ Pavlivka και Mykilske….
Kharkiv_Battle_Map_Draft_February_232023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_February_232023.png

23february2023_Military_Situation_in_region_of_Donbass-768x1021.jpg

23february2023_Eastern_Ukraine_Kharkiv_map2-768x761.jpg

1382803.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης