Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι άλλαξαν στρατηγική - Στόχος τους τώρα όχι τα εδάφη, αλλά ο ουκρανικός στρατός

Οι Ρώσοι άλλαξαν στρατηγική - Στόχος τους τώρα όχι τα εδάφη, αλλά ο ουκρανικός στρατός
Η Ρωσία πάει σε έναν πόλεμο μεγάλης διάρκειας, ποντάρει στον πληθυσμό και στους πόρους της για να εξαντλήσει την Ουκρανία αναφέρει η Μ. Βρετανία
Σχετικά Άρθρα
Για μια ακόμα αλλαγή στρατηγικής της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία κάνει λόγο το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο εκτιμά ότι πλέον οι ρωσικές δυνάμεις δεν εστιάζουν τόσο στο να καταλάβουν νέα εδάφη όσο κυρίως στο να καταστρέψουν και να μειώσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες και ικανότητες του ουκρανικού στρατού.
Όπως αναφέρεται στην ανάλυση αυτή, είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να έχει αλλάξει και πάλι την προσέγγιση της στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας, ποντάροντας σε μια στρατιωτική σύγκρουση που θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα.

Έλεγχος Ουκρανίας

«Από το 2014 ο στρατηγικός στόχος της Ρωσίας στην Ουκρανία σε μεγάλο βαθμό είναι συνεπής: επιδίωξη της είναι να ελέγχει τη γείτονά της.
Κατά την περίοδο 2014-2021, επιδίωξε αυτόν τον στόχο μέσω της ανατροπής, της υποκίνησης ενός ακήρυχτου πολέμου στο Donbass και της προσάρτησης της Κριμαίας.
Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία στράφηκε σε μια νέα προσέγγιση και εξαπέλυσε μια πλήρους κλίμακας εισβολή που προσπάθησε να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα και να ανατρέψει την κυβέρνησή της.
Μέχρι τον Απρίλιο του 2022, η Ρωσία συνειδητοποίησε ότι αυτό είχε αποτύχει και επικεντρώθηκε στην επέκταση και στην επισημοποίηση της κυριαρχίας της στο Donbass και στο νότο» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Νέα αλλαγή στρατηγικής

«Έχει κάνει αργή και εξαιρετικά δαπανηρή πρόοδο.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ρωσία πιθανότατα άλλαξε ξανά την προσέγγισή της.
Η εκστρατεία της τώρα πιθανότατα επιδιώκει κυρίως να υποβαθμίσει τον ουκρανικό στρατό, αντί να επικεντρωθεί στην κατάληψη σημαντικών νέων εδαφών.
Η ρωσική ηγεσία είναι πιθανό να επιδιώξει μια μακροπρόθεσμη επιχείρηση όπου ποντάρουν στο ότι τα πλεονεκτήματα της Ρωσίας σε πληθυσμό και πόρους θα εξαντλήσουν τελικά την Ουκρανία» καταλήγει η βρετανική ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης