Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο κοντά στο Bakhmut οι Ρώσοι - Καθοριστική νίκη Wagner

Πιο κοντά στο Bakhmut οι Ρώσοι - Καθοριστική νίκη Wagner
Οι δυνάμεις της Wagner κατέλαβαν οικισμό, κρίσιμο για τον ανεφοδιασμό των Ουκρανών
Σχετικά Άρθρα
Ολοένα και πιο κοντά στη νίκη στο Bakhmut είναι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, τη στιγμή που οι μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner ανακοίνωσαν πως κατέλαβαν το χωριό Berkhovka, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 7 χιλιομέτρων από το κέντρο του Bakhmut.
«Η Berkhovka έχει τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχό μας.
Οι μονάδες της PMC Vagner έχουν τον πλήρη έλεγχο της Berkhovka» ανέφερε σε ανακοίνωση της στο Telegram η υπηρεσία Τύπου του ιδρυτή της Wagner, Yevgeny Prigozhin.
Ο συγκεκριμένος οικισμός θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που εξακολουθούν ακόμα να βρίσκονται μέσα στο Bakhmut, μια πόλη όπου εδώ και μήνες μαίνονται πολύ σκληρές μάχες μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων.
Η κατάληψη του Bakhmut θεωρείται πως θα ανοίξει το δρόμο για την τελική αντεπίθεση των Ρώσων προκειμένου να κινηθούν προς το Slavyansk και στο Kramatorsk, η πτώση των οποίων θα δώσει όλη την επαρχία του Donetsk στις ρωσικές δυνάμεις.
Πρόσφατα πάντως οι ΗΠΑ προέτρεπαν το Κίεβο να εγκαταλείψει το Bakhmut, υποστηρίζοντας πως η απώλεια του δεν πρόκειται να αλλάξει και πολλά στην ισορροπία του στρατιωτικού μετώπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης