Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JP Morgan): Η Fed έχει χάσει τον έλεγχο του πληθωρισμού

Dimon (JP Morgan): Η Fed έχει χάσει τον έλεγχο του πληθωρισμού
«Τρέφω σεβασμό για τον [πρόεδρο της Fed Jerome Powell, αλλά είναι γεγονός ότι χάσαμε λίγο τον έλεγχο του πληθωρισμού»
Ο CEO της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχει χάσει τον έλεγχο του πληθωρισμού, αλλά σημείωσε ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να δείχνει σημάδια δύναμης.
«Τρέφω σεβασμό για τον [πρόεδρο της Fed Jerome Powell, αλλά είναι γεγονός ότι χάσαμε λίγο τον έλεγχο του πληθωρισμού», δήλωσε ο Dimon σε συνέντευξή του στον Jim Cramer του CNBC.
Τα σχόλια του Dimon ήρθαν μία ημέρα μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed, τα οποία έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας παραμένουν αποφασισμένοι να καταπολεμήσουν τον επίμονο πληθωρισμό.
«Οι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τους τελευταίους τρεις μήνες δείχνουν μια ευπρόσδεκτη μείωση του μηνιαίου ρυθμού αύξησης των τιμών, αλλά τόνισαν ότι θα χρειαστούν περισσότερες ενδείξεις προόδου σε ένα ευρύτερο φάσμα τιμών για να είναι κανείς βέβαιος ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε σταθερή καθοδική πορεία», αναφέρεται στα πρακτικά.
Ο ίδιος ο Dimon αναμένει ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν «ενδεχομένως» να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς μπορεί η κεντρική τράπεζα να χρειαστεί «αρκετό διάστημα» μέχρι να φτάσει τον πληθωρισμό στο 2%.
Ακόμα κι έτσι, ο τραπεζίτης δήλωσε ότι επί του παρόντος δεν εξετάζει το σενάριο της ύφεσης, καθώς βρίσκει ενθαρρυντική τη δύναμη της αμερικανικής οικονομίας.
«Η αμερικανική οικονομία αυτή τη στιγμή τα πηγαίνει αρκετά καλά.
Οι καταναλωτές έχουν πολλά χρήματα. Τα ξοδεύουν.
Οι θέσεις εργασίας είναι άφθονες», εξήγησε ο Dimon.
«Αυτά ισχύουν σήμερα.
Μπροστά μας, υπάρχουν κάποια τρομακτικά πράγματα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει πάντα αβεβαιότητα.
Αυτό είναι φυσιολογικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης