Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nuland (ΗΠΑ): Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες ακόμα και αύριο με τη Ρωσία για το μέλλον των πυρηνικών

Nuland (ΗΠΑ): Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες ακόμα και αύριο με τη Ρωσία για το μέλλον των πυρηνικών
«Οι ΗΠΑ και η Μόσχα έχουν ευθύνες απέναντι στον κόσμο για να διατηρήσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο ασφαλές και θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας», σημείωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να αρχίσουν συνομιλίες με τη Ρωσία για τη συνθήκη New START με στόχο τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων «αύριο», εάν η Μόσχα είναι προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Victoria Nuland σε συνέντευξή της στο TASS.
«Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε ακόμα και αύριο, εάν η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη.
Και είμαστε επίσης έτοιμοι να επιτρέψουμε επιθεωρήσεις», είπε η Αμερικανίδα αξιωματούχος , απαντώντας σε ερώτηση εάν η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη για συνομιλίες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Η Nuland δήλωσε για άλλη μια φορά ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την αναστολή της συνθήκης ως μια ανεύθυνη κίνηση.
«Οι ΗΠΑ και η Μόσχα έχουν ευθύνες απέναντι στον κόσμο για να διατηρήσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο ασφαλές και θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας», σημείωσε.
«Οι ΗΠΑ ήταν έτοιμες να επιστρέψουν στο τραπέζι για να εξασφαλίσουν την εφαρμογή του New START από την αρχή», τόνισε.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε στην ομιλία του στις 21 Φεβρουαρίου 2023 στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση ότι η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη συνθήκη New START, αλλά δεν αποχωρεί από αυτήν.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους τόνισε ότι προτού επιστρέψει στη συζήτηση για τη συμμόρφωση με τη συνθήκη, η Ρωσία θα πρέπει να κατανοήσει πώς τα οπλοστάσια όχι μόνο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και άλλων πυρηνικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ –Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας - θα καλυφθούν συνθήκη.
Η Κάτω Βουλή της Ρωσίας, η Κρατική Δούμα, ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη το νομοσχέδιο για την αναστολή της New START από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης