Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ισπανία στέλνει 6 Leopard στην Ουκρανία – Η αιφνιδιαστική επίσκεψη Sanchez στο Κίεβο

Η Ισπανία στέλνει 6 Leopard στην Ουκρανία – Η αιφνιδιαστική επίσκεψη Sanchez στο Κίεβο
Θα στείλουμε έξι Leopard 2A4 στην Ουκρανία, είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sanchez επιβεβαίωσε κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κίεβο, ότι η χώρα του θα εφοδιάσει με έξι άρματα μάχης Leopard την Ουκρανία και ελπίζει ότι τους επόμενους μήνες θα μπορέσει να στείλει άλλα τέσσερα.
«Θα στείλουμε έξι Leopard 2A4. Η πρόθεσή μας είναι να δούμε αν μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό αυτόν σε δέκα εντός των επόμενων εβδομάδων και μηνών», είπε ο Sanchez στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη

Αυτή η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού είναι η δεύτερη μέσα σε έναν χρόνο.
Την Δευτέρα βρισκόταν στο Κίεβο ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden και την Τρίτη συναντήθηκε με τον Zelensky η πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni.
«Αυτές οι δύο επισκέψεις (σ.σ. του Sanchez) και οι διαπραγματεύσεις μας είναι σημαντικές καθώς ενισχύουν τις φιλικές σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ όλων των Ευρωπαίων», σχολίασε ο Ουκρανός πρόεδρος.
«Οι Ουκρανοί στρατιώτες μαθαίνουν ήδη να χρησιμοποιούν αυτά τα άρματα στην Ισπανία.
Ελπίζω ότι αυτήν την αρχή της συνεργασίας μεταξύ της Ουκρανίας και της Ισπανίας θα ακολουθήσουν και άλλες αποφάσεις που θα μας επιτρέψουν να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.

Αρχές Απριλίου

Η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας Margarita Robles είπε ότι τα έξι άρματα μάχης θα παραδοθούν στο Κίεβο στα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου.
Όσον αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη που ζητά συνεχώς ο Zelensky, ο Sanchez είπε ότι «εξετάζει» το αίτημα και θα το συζητήσει με τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Για τον Ισπανό πρωθυπουργό, ο Ρώσος πρόεδρος «μας υπενθυμίζει καθημερινά για ποιον λόγο στηρίζουμε την Ουκρανία (…)
Δεν μιλάμε μόνο για την ασφάλεια της Ουκρανίας, αλλά για την ευρωπαϊκή και (…) την παγκόσμια ασφάλεια».
«Η Ουκρανία ουδέποτε ήταν κίνδυνος για την ασφάλεια της Ρωσίας. Αυτό που κάνουμε είναι να υπερασπιζόμαστε έναν λαό που δέχτηκε επίθεση», πρόσθεσε.
Νωρίτερα ο Ισπανός πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Irpin και την Bucha, δύο πόλεις όπου σύμφωνα με το Κίεβο διαπράχθηκαν σφαγές κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής τους, στην αρχή του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης