Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έβρεξε... ψάρια στην Αυστραλία: Το σπάνιο καιρικό φαινόμενο

Έβρεξε... ψάρια στην Αυστραλία: Το σπάνιο καιρικό φαινόμενο
Οι κάτοικοι της μικρής πόλης Lajamanu, παλαιότερα γνωστής ως Hooker Creek Native Settlement ή απλώς Hooker Creek, δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά στην ιστορία που γίνονται μάρτυρες πολύ περίεργων συμβάντων που προκαλούνται από τα καιρικά φαινόμενα
Οι κάτοικοι μιας απομακρυσμένης κοινότητας ιθαγενών της Αυστραλίας ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πολύ ιδιαίτερο θέαμα όταν "άνοιξαν" οι ουρανοί και έβρεξε... ψάρια.
Οι κάτοικοι της μικρής πόλης Lajamanu, παλαιότερα γνωστής ως Hooker Creek Native Settlement ή απλώς Hooker Creek, δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά στην ιστορία που γίνονται μάρτυρες πολύ περίεργων συμβάντων που προκαλούνται από τα καιρικά φαινόμενα.
Η πόλη τους βρίσκεται στην έρημο Τανάμι, στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας (Northern Territory), σε απόσταση περίπου 900 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Ντάργουιν.
Ειδικοί επιστήμονες εξήγησαν στο ABC News ότι τέτοια φαινόμενα προκαλούνται όταν εκδηλώνονται ανοδικά ρεύματα ανέμων που σχηματίζουν ανεμοστρόβιλους.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων τα ψάρια άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό κατά τη διάρκεια πολύ έντονης βροχόπτωσης.
Ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης Lajamanu, Άντριου Τζόνσον Τζαπανάνγκα, περιέγραψε ότι είδαν τον καιρό να αλλάζει αλλά σκέφτηκαν ότι ήταν απλώς μια δυνατή βροχή. "Αλλά μαζί με τη βροχή, είδαμε να πέφτουν και ψάρια".
Το ίδιο παράξενο φαινόμενο είχε κάνει την εμφάνισή του τελευταία φορά το 2010, ενώ έχει καταγραφεί και το 2004 αλλά και το 1974.
Μετεωρολόγοι εξηγούν ότι αυτό που συμβαίνει όταν δημιουργείται ανεμοστρόβιλος είναι ότι σαρώνεται νερό από ποτάμια και λίμνες και ό,τι βρίσκεται εκεί μεταφέρεται πολλά χιλιόμετρα μακριά. Ακριβώς δε, επειδή τα ψάρια μεταφέρονται μαζί με νερό όταν πια πέφτουν στη γη σαν βροχή, είναι ακόμα ζωντανά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης