Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σέλφι με το «ύποπτο» μπαλόνι που δεν είναι... UFO: Η φωτογραφία πιλότου του αμερικανικού αεροσκάφους που είδε όλο το σκηνικό

Σέλφι με το «ύποπτο» μπαλόνι που δεν είναι... UFO: Η φωτογραφία πιλότου του αμερικανικού αεροσκάφους που είδε όλο το σκηνικό
Με βεβαιότητα πάντως, οι αμερικανικές αρχές μιλούν μόνο για την προέλευση του πρώτου μπαλονιού που εντοπίστηκε και καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στον Ατλαντικό, εντός των αμερικανικών χωρικών υδάτων. Αυτό δηλαδή της σέλφι που δημοσιοποίησε το αμερικανικό Πεντάγωνο
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία που απεικονίζει έναν πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να κοιτά από το πιλοτήριο του αεροσκάφους του το κινεζικό μπαλόνι που άναψε φωτιές στις σχέσεις Ουάσινγκτον - Πεκίνου και τελικά καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου.
Η φωτογραφία θα μπορούσε να είναι ο επίλογος αυτής της απίστευτης ιστορίας με τα ιπτάμενα μπαλόνια που θεωρήθηκαν εισβολείς στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και καταρρίφθηκαν.
Συγκεκριμένα, τραβήχτηκε από πιλότο αναγνωριστικού αεροσκάφους Air Force U-2. Ο πιλότος είχε την καλύτερη θέα, καθώς εντόπισε το μπαλόνι πετώντας από πάνω του και αργότερα είδε το μαχητικό F-22 Raptor να το καταρρίπτει.
Μετά το πρώτο, επιβεβαιωμένα κινεζικό μπαλόνι, και άλλα έκαναν την εμφάνισή τους προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης και την κατάρριψή τους.
Με βεβαιότητα πάντως, οι αμερικανικές αρχές μιλούν μόνο για την προέλευση του πρώτου μπαλονιού που εντοπίστηκε και καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στον Ατλαντικό, εντός των αμερικανικών χωρικών υδάτων. Αυτό δηλαδή της σέλφι που δημοσιοποίησε το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Ήταν κινεζικής προέλευσης, το Πεκίνο μιλά για μετεωρολογικό σταθμό που βγήκε από την πορεία του ενώ η Ουάσινγκτον θεώρησε ότι ήταν κατασκοπευτικό.

d84dff29445b4668adf5629e2b118fac_1.webp

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης